Crucea Roșie Română și NIVEA SUN au dat startul campaniei de educație pentru sănătate „Împreună Pentru O Piele Sănătoasă”

0

Pentru mulți români, vara este anotimpul preferat, însă câți dintre noi punem la favorite și măsurile de protecție solară?  Grija pentru sănătatea pielii trebuie să rămână constantă, indiferent de sezon, însă cel estival vine cu provocări ceva mai mari.

Societatea Națională de Cruce Roșie din România și NIVEA SUN derulează, pentru al doilea an la rând, campania de educare privind beneficiile protecției solare: Împreună Pentru O Piele Sănătoasă. Pentru a vă reaminti tuturor de ce este important să ne protejăm pielea în sezonul estival, am pregătit o serie de evenimente publice în cinci orașe din România – București, Iași, Cluj-Napoca, Brașov și Constanța – în perioada iunie-iulie 2024.

Cu sprijinul filialelor de Cruce Roșie din cele cinci orașe din țară, NIVEA SUN susține campania de educare pentru sănătatea pielii, punând accent pe importanța folosirii produselor de protecție solară și pe măsurile de prim-ajutor în cazul arsurilor provocate de expunerea la radiațiile UVA și UVB.

În cadrul activităților organizate în fiecare oraș, românii sunt așteptați zilnic de voluntarii și specialiștii Crucii Roșii Române cu informații despre importanța protecției solare, consultații dermatologice (inclusiv examinarea alunițelor), demonstrații de prim-ajutor, jocuri și concursuri cu premii. Muuulte jocuri și concursuri!

Startul campaniei Împreună Pentru O Piele Sănătoasă va fi dat la București, în weekendul 15-16 iunie, pe Calea Victoriei (în Piața Revoluției), în cadrul evenimentului „Străzi deschise, București – Promenada Urbană”. Programul complet al evenimentelor poate fi consultat aici: https://www.nivea.ro/noudela-nivea/impreuna-pentru-o-piele-mai-sanatoasa 

Program activități Calea Victoriei

Sâmbătă, 15 iunie; Duminică, 16 iunie

11:00-11:30 – Să discutăm despre sănătatea pielii: sfaturi utile pentru întreaga familie de la medicul dermatolog

11:30-15:00 – Consultații dermatologice; Jocuri de masă; Pictură pe față; Concursuri cu premii

12:00-13:00 – Treasure Hunt în echipe; Jocuri de masă; Pictură pe față; Concursuri cu premii

12:30-13:30 – Q&A corner – află totul despre Crucea Roșie Română

13:00-13:30 – Demonstrație de prim ajutor pentru copii

15:00 -15:30 – Să discutăm despre sănătatea pielii: sfaturi utile pentru întreaga familie de la medicul dermatolog

15:30-17:00 – Consultații dermatologice; Jocuri de masă; Pictură pe față; Concursuri cu premii

16:00-16:45 – Demonstrație de prim ajutor pentru tineri și adulți

17:00-17:30 – Să discutăm despre sănătatea pielii: sfaturi utile pentru întreaga familie de la medicul dermatolog

17:30-18:30 – Treasure Hunt în echipe; Jocuri de masă; Pictură pe față; Concursuri cu premii

17:30-19:00 – Consultații dermatologice; Jocuri de masă; Pictură pe față; Concursuri cu premii

18:00-19:00 – Q&A corner – află totul despre Crucea Roșie Română

Campania Împreună Pentru O Piele Sănătoasă, derulată de Crucea Roșie Română și NIVEA SUN, are scopul de a responsabiliza populația adultă din România în legătură cu necesitatea protejării pielii în timpul expunerii la soare. Vino alături de noi pentru a afla sfaturi prețioase de la dermatologi, care este factorul de protecție potrivit pielii tale, dar și să te joci și să te distrezi la maximum în familie!

Partener media: Radio Itsy Bitsy

Despre NIVEA

Cu o istorie de peste 100 de ani, NIVEA reprezintă expresia inovației și calității superioare în sfera produselor destinate îngrijirii pielii, fiind unul dintre cele mai mari și mai importante branduri globale. Manifestând mereu grija pentru oameni, NIVEA a ajuns să fie, de-a lungul timpului, mai mult decât o marcă de îngrijire personală, devenind parte din familie. Încă din anii ’50, cercetătorii NIVEA au început să studieze efectele razelor UV asupra pielii și au dezvoltat primele produsele NIVEA pentru soare, iar din anii ’70 au dezvoltat metode de identificare a SPF-ului și l-au integrat în produse. De atunci, gama NIVEA SUN s-a dezvoltat în mod constant și a venit în întâmpinarea oamenilor cu produse de protecție solară pentru întreaga familie. NIVEA SUN oferă o gamă variată de loțiuni, creme și spray-uri pentru diferite tipuri de piele și diferite nevoi, atât pentru adulți cât și pentru copii. Ne dorim să ne putem bucura cu toții de soare, protejându-ne corect pielea și păstrând-o sănătoasă.

Despre Crucea Roșie Română

Crucea Roșie Română este cea mai mare organizație umanitară din țară, cunoscută pentru rolul său vital în intervenția în caz de dezastre. Cu o rețea extinsă la nivel național, Crucea Roșie Română acționează ca un pilon de sprijin în situații de urgență, oferind ajutor și asistență esențială pentru comunitățile afectate de dezastre. Rolul auxiliar al Crucii Roșii Române este de a completa eforturile autorităților naționale și locale în intervenția la dezastre. Ea este adesea una dintre primele care răspund la crize, oferind ajutor imediat și coordonând resursele pentru a răspunde nevoilor urgente ale victimelor. Această intervenție se extinde de la distribuirea de alimente și apă până la organizarea de tabere de sinistrați, furnizarea de prim-ajutor de bază și suport psihologic pentru cei afectați. 

Urmărește Crucea Roșie Română pe: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok!

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 55 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem programe educaționale (învățare și dezvoltare) cu diverse tematici și am lucrat cu peste 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.