CEZ Vânzare transformă locuințele a 5 copii silitori, proveniți din medii defavorizate, în adăposturi cu energie pentru educație

0

Furnizorul de energie CEZ Vânzare, cu sprijinul Asociației CSR NEST, a montat peste    41 mp de tâmplărie PVC eficientă energetic și a înlocuit 50 de becuri vechi cu unele economice în 5 gospodării din Argeș, Dolj și Mehedinți.

Inițiativa s-a desfășurat în cadrul celei de-a doua ediții a programului “Adăpost cu energie”, lansat de către furnizor în 2021, în cadrul proiectului european SocialWatt. Scopul este acela de a îmbunătăți eficiența energetică în căminele clienților vulnerabili.

Dacă în ediția anterioară au fost schimbate echipamentele electrocasnice vechi cu unele noi, eficiente energetic, anul acesta au fost îmbinate două mari cauze pe care CEZ Vânzare le susține: educația și eficiența energetică.

Educația începe acasă, dar ce se întâmplă atunci când condițiile de acasă nu îți permit să studiezi confortabil?

Numărul copiilor aflați în această situație este îngrijorător, de aceea beneficiarii programului “Adăpost cu energie #PentruEducație” au fost selectați din rândul lor.

Au fost aleși 5 copii cu rezultate extraordinare la învățătură, premianți la școală, dar fără condiții de studiu propice acasă, din județele Argeș, Dolj și Mehedinți.

Ferestre sparte, igrasie, frig – sunt câteva din problemele cu care aceștia se confruntau din cauza tâmplăriei vechi și deteriorate.

CEZ Vânzare, împreună cu Asociația CSR Nest, a înlocuit geamurile și ferestrele vechi cu tâmplărie PVC cu geam termopan și a montat becuri noi LED, eficiente energetic și inteligente, în casele acestor elevi.

În videoclipul de AICI puteți vedea mai multe imagini din timpul implementării proiectului, dar și impresiile beneficiarilor.

“Programul Adăpost cu energie #PentruEducație reprezintă o continuare a sprijinului nostru din ultimii ani îndreptat către clienții CEZ Vânzare, pentru a-i încuraja să își optimizeze consumul de energie. Ne-am bucurat de feedback-ul pozitiv pe care l-am primit din partea copiilor și a părinților, dar, mai ales, ne bucură să știm că acești copii vor putea studia în condiții mai bune.” – Cornelia Szabo, Director Executiv, CEZ Vânzare

Furnizorul s-a alăturat, în anul 2019, Proiectului European SocialWatt, cu scopul principal de a lupta împotriva sărăciei energetice cu care se confruntă comunitățile vulnerabile.

Demersurile desfășurate în cadrul proiectului au fost constante în toți acești ani și implică înlocuirea aparatelor electrocasnice vechi cu unele performante și eficiente, oferirea gratuită a 11.000 de becuri eficiente energetic în Centrele de Relații cu Clienții, informarea clienților cu privire la importanța eficienței energetice și acordarea de sfaturi practice pentru îmbunătățirea confortului de acasă.

“Pentru ca procesul educațional prin care generațiile de copii trec să fie complet, eficient și să aibă rezultatele scontate în viitor, acesta trebuie să continue și acasă, prin aprofundarea cunoștințelor abordate la școală. Copiii trebuie să beneficieze acasă de un confort fizic și emoțional constant, iar acesta se reflectă nemijlocit în performanțele la învățătură. Ne bucurăm că am făcut parte din inițiativa CEZ Vânzare Adăpost cu energie #PentruEducație și că am reușit să contribuim la crearea unor condiții mai bune de locuire și învățare pentru copiii cu rezultate excelente proveniți din medii vulnerabile.” – Anda Sebesi, Director de Comunicare, Asociația CSR Nest.

Mai multe informații despre proiect, implicarea CEZ Vânzare și impactul în comunitatea locală puteți găsi la linkul alăturat: bit.ly/AdapostCuEnergie2023.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 55 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem programe educaționale (învățare și dezvoltare) cu diverse tematici și am lucrat cu peste 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.