Asociația Mihai și Prietenii a oferit o lună de terapie 3C gratuită  unui număr de 15 copii cu nevoi speciale

0

București, 27 septembrie 2023 – Asociaţia Mihai și Prietenii anunță finalizarea proiectului „Terapie 3C pentru copii cu dizabilități”, finanţat prin programul Start ONG, lansat de Kaufland România şi implementat de Asociaţia Act for Tomorrow. 

Proiectul s-a desfășurat în perioada aprilie – august 2023. Scopul proiectului a constat în oferirea unei luni gratuite de terapie 3C, constând în 8 ședințe a câte 50 de minute, unui număr de 15 copii cu nevoi speciale din București, precum și dotarea unei săli de sport, în vederea susținerii acestei terapii.

Terapia 3C (Conștientizare – Coordonare – Concentrare) este o metodă inovatoare ce constă într-un ansamblu de exerciții fizice special concepute pentru copiii cu tulburări de dezvoltare, având ca obiectiv recuperarea deficienţelor și împlinirea potențialului lor psihomotor.

Optimizarea capacității de coordonare vine ca urmare a dezvoltării capacității de concentrare. La fel, dezvoltarea conștientizării propriului corp va conduce la creșterea eficienței coordonărilor în îndeplinirea unor sarcini. Astfel, copilul autist învață să folosească achizițiile dobândite, pe un suport rațional.

Sesiunile de terapie au fost susținute în București, de către Ioana Bardan, terapeut certificat 3C și Președinte al Asociației Mihai și Prietenii, de două ori pe săptămână, începând din luna mai 2023.

Sentimentul pe care-l trăiești atunci când vezi progresele unui copil, care inițial refuză să lucreze și ajunge, în cateva luni, să parcurgă un traseu de 2-3 ori pe ședință, împreună cu părintele, este extraordinar. Această terapie ar trebui să fie luată în considerare de către toți părinții ce au copii cu autism, pentru că, fără conștientizarea propriului corp, este dificil să obții rezultate remarcabile în procesul de recuperare al copilului cu nevoi speciale”, declară Ioana Bardan, Președintele Asociației Mihai și Prietenii.

Prin intermediul terapiei 3C, am observat că abilitățile motrice, de concentrare și de memorare ale copilului meu s-au îmbunătățit. La momentul actual, fiul meu își coordonează mai bine părțile corpului, a început să înțeleagă care este stânga și care este dreapta. Pot confirma că pe noi ne-a ajutat terapia 3C. Mulțumim, doamna Bardan!”, ne spune părintele unui copil înscris în program.

Start ONG este un program lansat de Kaufland România şi implementat de Asociaţia Act for Tomorrow. Domeniile vizate sunt: educaţie, sănătate, mediu, social şi cultură. Valoarea totală a programului este de 500.000 euro. Programul Start ONG este cel mai simplificat instrument de finanţare comunitară destinat ONG-urilor tinere, instituţiilor non-administrative şi grupurilor informale/ de iniţiativă. 

*** 

Asociația Mihai și Prietenii își desfășoară activitatea cu precădere în domeniul social, având ca obiectiv organizarea, susținerea și promovarea de activități care să vizeze creșterea gradului de informare, îngrijire, educație și conștientizare cu privire la peroanele dezavantajate sau făcând parte din categorii vulnerabile, cât și derularea de proiecte pentru sprijinirea și îmbunătățirea educației și formării profesionale continue a copiilor și adulților neurotipici.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 50 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem programe educaționale (învățare și dezvoltare) cu diverse tematici și am lucrat cu peste 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.