Angajații Petrom au dat startul Campionatului de Voluntariat

0

· Sâmbătă, 21 iulie, s-a dat startul primei acțiuni din cadrul Campionatului de Voluntariat organizat de Petrom pentru angajaţii săi;
· Peste 100 de voluntari Petrom au curăţat 3 km de plajă în localitatea Corbu, județul Constanța;
· Campionatul de Voluntariat din acest an se va desfășura în cinci comunități: Corbu, Clejani, Schela-Negrea, Zemeș și Băicoi;
· Programul promovează voluntariatul în rândul angajaţilor Petrom şi le oferă acestora oportunităţi concrete de implicare în comunitățile în care compania îşi desfăşoară activitatea.

Sâmbătă, 21 iulie, Petrom a dat startul celei de a doua ediții a Campionatului de voluntariat, un proiect prin intermediul căruia angajații sunt implicați în acțiuni de voluntariat în comunitățile în care compania desfășoară operațiuni. Prima acțiune de anul acesta a avut loc la Corbu, unde peste 100 de angajați au ecologizat peste 3 km de plajă şi au
strâns peste 650 kilograme de deșeuri. Acțiunea de voluntariat vine în sprijinul biodiversității şi al ecosistemului din zona de coastă a plajei din Corbu, una dintre cele mai frumoase din România. În fiecare an, în sezonul estival, plaja este sufocată de gunoaiele lăsate în urmă de turiști.

„În Petrom există deja o tradiție a voluntariatului, iar angajații noștri sunt poate printre cei mai activi. Ne-am dorit mult să-i aducem mai aproape de oamenii din comunitățile în care avem activităţi. Pe lângă sprijinul financiar acordat de Petrom proiectelor de dezvoltare comunitară, angajații companiei contribuie prin voluntariat la soluționarea unor probleme ale comunităţilor.

Astfel, se leagă o legătură de lungă durată care ne va aduce beneficii ambelor parți. Sperăm ca aceste acțiuni să devină, în timp, o tradiție locală”, a declarat Mona Nicolici, Manager Relaţii comunitare Petrom.

Campionatul de voluntariat se va desfășura în perioada 21 iulie – 6 octombrie în Corbu, Clejani, Zemeș, Schela-Negrea și Băicoi. Acțiunile de voluntariat vin în urma consultării prealabile a autorităților și membrilor din comunităţile selectate. În acest an, activitățile au fost alese astfel încât să creeze premisele pentru continuarea acestora în anii următori, contribuind astfel la dezvoltarea sustenabilă a comunităților.

Pe 25 august angajații Petrom vor merge la Clejani (jud. Giurgiu) unde vor ajuta la organizarea unui festival de muzică, dansuri şi meșteșuguri rrome. Vor fi readuse la viață tradițiile lăutărești pentru a descoperi noi talente printre cei mici și a le promova. Activitățile de voluntariat vor continua pe 1septembrie la Negrea (jud. Galaţi), unde voluntarii vor participa la amenajarea unui loc de joacă pentru copii. Pe 21 septembrie, la Zemeş (jud. Bacău) angajații Petrom vor ajuta la amenajarea unui traseu pentru mountain bike și vor da startul primei competiții de ciclism din Zemeș.

Ultima activitate din această ediție a Campionatului de Voluntariat va fi pe 6 octombrie la Băicoi (jud. Prahova). Acolo voluntarii vor reamenaja stadionul de rugby al echipei de juniori – CS Aurora Băicoi, contribuind, astfel, la realizarea visului copiilor de a deveni campioni, creându-le condiții mai bune pentru antrenament. La ediția din 2011 a programului, peste 150 de angajați Petrom s-au implicat ca voluntari în 25 de acțiuni. Mai mult, o parte dintre ei colaborează și acum cu ONG-urile care au fost implicate în activități.

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu 25 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are peste 16 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, TEDx Galați. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.