Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

A fost aprobat primul proiect al Asociației de Inițiativă Civică și Dezvoltare Locală Neamț pe BursaBinelui.ro.

0

Proiectul propus de asociația noastră se numește <<Împreună Creștem Oameni>> este o continuare a demersurilor noastre pentru creșterea și educarea copiilor. Vrem să venim în sprijinul familiilor defavorizate și să prevenim abandonul școlar al copiilor din evidența noastră.

Chiar dacă învățământul românesc este gratuit, există cheltuieli în momentul în care copiii merg la școală (îmbrăcăminte, încălțăminte, rechizite și altele), iar costurile nu sunt de neglijat pentru părinții cu posibilități reduse.

AICDL are în evidență 81 de copii cu vârste cuprinse între 7 luni și 17 ani, dar sprijină și pe cei 119 copii instituționalizați din cadrul Centrului Școlar de Educație Incluzivă Târgu Neamț.

Dorim să fim alături de acești copii și de părinții lor și să îi sprijinim în evoluția lor pe toate planurile, dar mai ales să fim acolo pentru ei când vor avea nevoie de ajutor pentru a-și continua studiile. Avem în evidență copii cu rezultate foarte bune la învățătură, unii dintre ei olimpici și ne mândrim cu ei.

Copiii sunt viitorul nostru, iar împreună putem contribui ca să își îndeplinească țelurile. O vorbă din bătrâni spune <<ai carte, ai parte!>>, lucru confirmat de Comisia Europeană care afirmă că <<abandonul școlar generează șomaj, excluziune socială, sărăcie și probleme de sănătate>>.

Ne-am înscris pe BursaBinelui.ro deoarece dorim să participăm la concursul de fapte bune ce se va desfășura în perioada campaniei de fundraising 15 – 30 iunie 2021. Primele 3 organizații vor fi premiate de către BCR astfel: locul I: 1.500 euro, locul II: 1.000 euro și locul III: 500 euro. Cei care doresc să ne sprijine pot deveni jucători pe Bursa Binelui donând pentru cauza noastră, promovând-o sau devenind voluntari pentru AICDL.” Florentina Gabor – P.R. Asociația de Inițiativă Civică și Dezvoltare Locală Neamț

Asociația de Inițiativă Civică și Dezvoltare Locală Neamț (https://www.facebook.com/aicdl.ro) este un ONG înființat la data de 01.07.2020 și este o organizație umanitară, neguvernamentală, apolitică și non-profit, având ca misiune ridicarea nivelului de trai a persoanelor defavorizate și pune foarte mare accent pe educarea copiilor. ONG-ul are o campanie numită „O Masă Caldă”, ce se desfășoară continuu (săptămânal membrii duc o masă caldă și alimente persoanelor aflate în dificultate). De asemenea, AICDL Neamț a încheiat un număr de 6 campanii: „Fii înger de Crăciun” (campanie de strângere de fonduri, alimente, haine, jucării pentru Crăciun), „Împreună creștem oameni” (rechizite pentru școala primară din satul Țolici), „Colorăm Orașul Împreună” (proiect turistic și social – o perdea de umbrele colorate din Parcul Central Tg. Neamț), „Curățăm Ozana Împreună” (proiect de ecologizare în parteneriat cu asociația Mai Mult Verde, prin care a fost curățat în amonte malul stâng și malul drept al Ozanei), „O masă de Paște” (alimente pentru masa de Paște pentru familiile din evidența asociației și haine și încălțăminte noi pentru copii) și „Copiii sunt viitorul nostru – împreună creștem oameni” (campanie pentru ziua copilului).

În prezent derulează 2 campanii: „Oameni Pentru Oameni” (sprijin pentru familiile care au nevoie urgentă de ajutor) și „Împreună Creștem Oameni” – proiect pentru reducerea abandonului școlar – https://www.bursabinelui.ro/BursaBinelui/Proiecte/IMPREUNA-CRESTEM-OAMENI

Date de contact :

Ioana Urzică – președinte – 0749 229 759

E-mail: contact@aicdl.ro

https://www.facebook.com/aicdl.ro

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.