6 tone de deseuri „cadou” de Ziua Internationala a Mediului

0

60 de voluntari Rompetrol au colectat 6 tone de gunoaie de pe plaja Corbu

60 de angajati Rompetrol de pe platforma Petromidia au sarbatorit Ziua Internationala a Mediului, printr-o ampla actiune de ecologizare a plajei Corbu. Cantitatea de 6 tone de deseuri a fost colectata de pe o suprafata de 4 km de plaja.

 toata echipa

„Exista deja o traditie a voluntariatului si a responsabilitatii fata de mediu si comunitati in Rompetrol. Pe lângă sprijinul financiar acordat de companie proiectelor de dezvoltare comunitară, angajaţii contribuie prin voluntariat şi la soluţionarea unor probleme existente la nivel local, prin actiuni de plantari si ecologizari de terenuri degradate. Aceasta acţiune, dezvoltata in parteneriat cu autoritatile comunei Corbu, vine în sprijinul biodiversităţii şi al ecosistemului din zona de coastă a plajei din Corbu, arie protejata a Rezervatiei Biosferei Delta Dunarii.” – declara Sorin Graure, director general Rompetrol Rafinare.

Angajamentul Grupului Rompetrol pentru protejarea mediului se regăseşte şi la nivelul platformei Petromidia, activul principal al Grupului, unde prioritatea este creşterea gradului de protejare a Mării Negre şi a Lacului Sutghiol, a biosferei Deltei Dunării şi a ecosistemului aferent Canalului Midia, precum şi a localităţilor Năvodari, Corbu şi Constanţa. Investitiile Grupului Rompetrol din ultimii  5 ani în tehnologie si mediu, pe platforma Petromidia, se ridica la peste 600 milioane USD.

 

Mai mult, Rompetrol Rafinare sustine dezvoltarea comunitatilor locale, prin platforma de responsabilitate sociala a Grupului – Energia vine din suflet. Din 2010 compania furnizeaza carburant JetA1 pentru elicopterele operate de Inspectoratul General de Aviatie in misiuni medicale SMURD, iar prin programul national Impreuna pentru fiecare a oferit sprijin in valoare de peste 100,000 USD pentru proiecte de mediu si sanatate – reabilitarea centrului de instruire ISU SMURD – Constanta, amenajarea unei baze sportive si amenajarea unui cabinet medical scolar in cadrului liceului Lazar Edeleanu – Navodari, reabilitarea sectiei de ortopedie in cadrul spitalului din Eforie.

 

 

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

Comentează