Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

6 tone de deseuri „cadou” de Ziua Internationala a Mediului

0

60 de voluntari Rompetrol au colectat 6 tone de gunoaie de pe plaja Corbu

60 de angajati Rompetrol de pe platforma Petromidia au sarbatorit Ziua Internationala a Mediului, printr-o ampla actiune de ecologizare a plajei Corbu. Cantitatea de 6 tone de deseuri a fost colectata de pe o suprafata de 4 km de plaja.

 toata echipa

„Exista deja o traditie a voluntariatului si a responsabilitatii fata de mediu si comunitati in Rompetrol. Pe lângă sprijinul financiar acordat de companie proiectelor de dezvoltare comunitară, angajaţii contribuie prin voluntariat şi la soluţionarea unor probleme existente la nivel local, prin actiuni de plantari si ecologizari de terenuri degradate. Aceasta acţiune, dezvoltata in parteneriat cu autoritatile comunei Corbu, vine în sprijinul biodiversităţii şi al ecosistemului din zona de coastă a plajei din Corbu, arie protejata a Rezervatiei Biosferei Delta Dunarii.” – declara Sorin Graure, director general Rompetrol Rafinare.

Angajamentul Grupului Rompetrol pentru protejarea mediului se regăseşte şi la nivelul platformei Petromidia, activul principal al Grupului, unde prioritatea este creşterea gradului de protejare a Mării Negre şi a Lacului Sutghiol, a biosferei Deltei Dunării şi a ecosistemului aferent Canalului Midia, precum şi a localităţilor Năvodari, Corbu şi Constanţa. Investitiile Grupului Rompetrol din ultimii  5 ani în tehnologie si mediu, pe platforma Petromidia, se ridica la peste 600 milioane USD.

 

Mai mult, Rompetrol Rafinare sustine dezvoltarea comunitatilor locale, prin platforma de responsabilitate sociala a Grupului – Energia vine din suflet. Din 2010 compania furnizeaza carburant JetA1 pentru elicopterele operate de Inspectoratul General de Aviatie in misiuni medicale SMURD, iar prin programul national Impreuna pentru fiecare a oferit sprijin in valoare de peste 100,000 USD pentru proiecte de mediu si sanatate – reabilitarea centrului de instruire ISU SMURD – Constanta, amenajarea unei baze sportive si amenajarea unui cabinet medical scolar in cadrului liceului Lazar Edeleanu – Navodari, reabilitarea sectiei de ortopedie in cadrul spitalului din Eforie.

 

 

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.