Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

54 de copii și tineri din casele noastre de tip familial au primit sprijin prin Fundația Telus International Romania

0

Începând cu luna decembrie, anul trecut, 54 de copii și tineri care locuiesc în casele noastre de tip familial din Ploiești și Ariceștii Rahtivani, precum și 68 membri ai familiilor acestora au primit sprijin prin proiectul “Șanse egale la educație pentru copiii din medii vulnerabile” finanțat de către Fundația Telus International Romania.

Obiectivul proiectului a fost oferirea de îngrijire de calitate, locuire, sprijin și educație pentru acești copii aflați în situații dificile, fără sprijinul familiilor lor naturale.

Prin acest proiect am reușit să achiziționăm rechizite școlare necesare, materiale educaționale și materiale de igienă, astfel toți copiii continuându-și educația și îmbunătățindu-și abilitățile de viață independentă. Copiii au beneficiat și de asistență medicală, sprijin emoțional, consiliere psihologică, educație formală și informală, artoterapie, activități de socializare, timp liber și sport. Membrii familiilor lor au beneficiat de sprijinul echipelor noastre care le-au oferit produse pentru igienă.

Despre autor

avatar

Despre CONCORDIA Organizația Umanitară CONCORDIA este o organizație independentă, neguvernamentală și nonprofit, activă la nivel internațional, care are ca misiune susținerea familiilor aflate în dificultate și (re)integrarea socială (familială, școlară, profesională) a copiilor, tinerilor și adulților, spre o viață autonomă și responsabilă. Timp de 25 de ani CONCORDIA a ajutat în România peste 4.500 de copii și tineri, și ocrotește anual peste 500 de copii şi tineri în casele şi locuinţele sale din Bucureşti, Ploieşti şi Ariceştii Rahtivani, Judeţul Prahova. Principalele servicii ale CONCORDIA asigură îndeplinirea misiunii sale: îngrijire și educație pentru copii și tineri în case de tip familial, educație vocațională și formare profesională, consiliere și orientare profesională, locuințe protejate, ateliere pentru deprinderea abilităților de viață independentă, adăpost de noapte, centru de zi pentru copii și servicii în comunitate.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.