40 de copii si tineri din județul Alba vor putea participa la ateliere de educație non-formală și sesiuni de consiliere și psihoterapie în cadrul unor tabere gratuite 

0

La începutul lunii iulie, Asociația Centrul de Dezvoltare Personală și Combatere a Comportamentelor de Risc lansează cea de-a doua ediție a proiectului „Tabere: Valori pentru Mâine”, un proiect dedicat copiilor și tinerilor din județul Alba. Acest proiect le oferă participanților oportunitatea de a se dezvolta personal în interacțiunea cu ceilalți, participând la ateliere de educație non-formală, consiliere și psihoterapie centrate pe optimizarea competențelor socio-emoționale și a valorilor fundamentale, toate într-un mediu sigur și stimulant. Proiectul este finanțat prin programul Start ONG, lansat de Kaufland România și implementat de asociația Act for Tomorrow.

Taberele „Valori pentru Mâine” vin în întâmpinarea nevoilor tinerilor, oferindu-le un mediu sigur și propice pentru a-și dezvolta abilitățile sociale și emoționale. Ediția din acest an a proiectului oferă un program complex, ce îmbină activități de consiliere de grup, psihoterapie și activități recreative, care aduc împreună atât copii și tineri aflați în plasament, cât și din familii de origine și au ca scop promovarea dezvoltării personale și dobândirea de abilități practice, utile în viața cotidiană, dar și incluziunea persoanelor din grupuri vulnerabile. Participanții vor avea oportunitatea de a se implica într-o gamă diversificată de activități creative indoor și outdoor, care vor contribui la dezvoltarea competențelor-cheie și consolidarea încrederii în sine.

Start ONG este un program lansat de Kaufland România şi implementat de Asociaţia Act for Tomorrow. Domeniile vizate sunt: educaţie, sănătate, mediu, social şi cultură. Valoarea totală a programului este de 500.000 euro. Programul Start ONG este cel mai simplificat instrument de finanţare comunitară destinat ONG-urilor tinere, instituţiilor non-administrative şi grupurilor informale/ de iniţiativă.

„Anul acesta, ne propunem organizarea a 2 tabere de dezvoltare personală pentru 40 de copii și tineri, în perioada iulie-august 2024, în Centrul de Agrement Costești din județul Hunedoara. Ceea ce aduce în plus această ediție este o nouă direcție pe care ne dorim să o abordăm, și anume  creșterea nivelului de conștientizare, de către beneficiari, a importanței incluziunii persoanelor vulnerabile în societate. În acest sens, proiectul aduce împreună copii și tineri din diferite medii sociale în activități ce vor viza dezvoltarea empatiei și a toleranței”, a declarat Popescu Ioana-Mirela, psihoterapeut și președinte al Asociației Centrul de Dezvoltare Personală și Combatere a Comportamentelor de Risc. 

Experți și profesioniști cu experiență în dezvoltarea personală a copiilor și tinerilor alcătuiesc echipa de organizatori și coordonatori a proiectului. Aceștia vor asigura implementarea eficientă a programului și vor oferi fiecărui participant atenție personalizată și sprijin emoțional pe parcursul taberelor.

Descriere organizație:

Asociația Centrul de Dezvoltare Personală și Combatere a Comportamentelor de Risc este o organizație care își desfășoară activitatea în domeniul social și educațional, în județele Sibiu și Alba. Din 2016 desfășurăm proiecte pentru copii, tineri și adulți, proiecte de dezvoltare personală, proiecte de consiliere și orientare în carieră, proiecte de formare și dezvoltare a competențelor adulților care lucrează în domeniul social sau educațional.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 55 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem programe educaționale (învățare și dezvoltare) cu diverse tematici și am lucrat cu peste 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.