Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

21600 de prezervative au fost puse la dispoziția departamentelor psihosocial, medical și de testare rapidă

0

Love Plus – un partener de nădejde al Fundației Baylor

O nouă donație de prezervative pentru beneficiarii fundației a fost făcută de Love Plus.

21600 de prezervative au fost puse la dispoziția departamentelor psihosocial, medical și de testare rapidă, astfel încât acestea să ajungă în cel mai scurt timp la persoanele care au nevoie de ele.

“ Tinerii ar trebui să înteleagă că folosirea prezervativului nu este o modă sau o obligație, ci o opțiune. Dar ceea ce este important este faptul că această opțiune denotă responsabilitate, cunoaștere, dorința de a fi sănătos și grija față de propria persoană. Este o opțiune care face diferența între o tinerețe frumoasă, plină de visuri și planuri de viitor și o tinerețe măcinată de grija zilei de mâine și de teama că tot ceea ce ai visat și dorit pentru tine nu mai poate deveni realitate. Asa că, gândește-te de două ori atunci când alegi sexul neprotejat!” – Luiza Vlahopol, Psiholog – Coordonator Departament Psihosocial, Fundația Baylor Marea-Neagră.

Prezervativele vor fi distribuite către aproximativ 800 de beneficiari ai serviciilor medicale și psihosociale ale fundației, respectiv persoanele adulte infectate HIV, precum și partenerii acestora. Aceleași mijloace de prevenire a infecțiilor cu transmitere sexuală vor primi și cele peste 7000 de persoane din Constanța și Tulcea care se estimează că vor veni în 2014 la testarea gratuită pentru HIV și hepatite.

Trebuie reținut faptul că pentru persoanele infectate cu HIV sau cu virusurile hepatitice B şi C, prezervativul este singurul mijloc prin care se poate preveni în cuplu transmiterea virusurilor sau suprainfectarea.

Pe lângă protecția împotriva transmiterii acestor infecții, prezervativul ajută femeile să evite sarcinile nedorite.

Cel mai important aspect este acela că partenerii de la Love Plus cunosc importanța continuității în folosirea acestei metode de prevenire, mai ales pentru persoanele infectate, dar si pentru cele sănătoase. De aceea, începând din 2012, în Centrul de Excelență Baylor există în permanență prezervative Love Plus pe care echipa le poate oferi gratuit în orice moment beneficiarilor.

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.