15 burse în valoare de 4.000 de lei fiecare au fost acordate elevilor ieșeni la cea de-a IX-a ediție a Fondului de Burse Centric pentru anul 2023-2024 

0

Centric IT Solutions România, în parteneriat cu Fundația Comunitară Iași, continuă să investească în viitorul comunității prin acordarea a 15 burse anuale, fiecare în valoare de 4.000 de lei, elevilor cu rezultate remarcabile la informatică și matematică din liceele ieșene. Fondul de burse Centric este o inițiativă prin care s-au alocat până acum 486.000 de lei pentru sprijinirea tinerilor pasionați de științele exacte. 

  

De-a lungul celor nouă ani de existență, Fondul de burse Centric a devenit un pilon esențial în promovarea excelenței în educație și dezvoltarea viitorului orașului Iași. Săptămâna trecută, s-a dat startul unei noi ediții în care au fost acordate 15 burse elevilor din liceele ieșene cu profil real, consolidând angajamentul companiei față de creșterea unui oraș dinamic și modern. 

Fondul de burse Centric nu este doar o inițiativă financiară, este un program în care echipa Centric se implică activ. Pe lângă fondurile acordate, compania pune la dispoziția bursierilor și mentori din rândul angajaților care să îi sprijine și să îi ghideze în dezvoltare personală și profesională, evidențiindu-se ca primul program de acest gen derulat de o companie ieșeană. 

Centric consideră că investiția în educație este cheia pentru dezvoltarea unei comunități prospere și competitive. Prin întâlniri regulate și sesiuni de mentorat, bursierii vor avea posibilitatea de a-și dezvolta abilitățile tehnice, precum și de a înțelege mai bine industria IT și oportunitățile de carieră disponibile. Mentorii vor putea împărtăși din experiența lor în domeniul IT, oferind insight-uri valoroase asupra provocărilor și oportunităților din industrie.

Este o onoare să fiu mentor în cadrul Fondului de Burse Centric pentru a doua oară. Am avut privilegiul să împărtășesc experiența mea cu o tânără talentată, plină de energie si entuziasm și am reușit să o ghidez pe drumul ei către excelență unde își poate arăta adevărata valoare. Prin acest program nu oferim doar cunoștințe tehnice, ci construim și consolidăm atât viitori lideri ai industriei IT, cât și prietenii frumoase ce persistă și după finalizarea mentoratului.  Este o bucurie să văd cum acești tineri depășesc obstacole și își ating potențialul maxim.”, ne-a transmis Alexandra, unul dintre cei 15 mentori implicați în această inițiativă.

Această abordare a avut un impact semnificativ asupra carierelor tinerilor, precum în cazul lui Giuliano, bursier Centric încă din 2022: „Mentorul meu m-a ghidat și mi-a dat sfaturi super utile despre joburi, abilități și cum să îmi fac un plan, m-a ajutat să cresc și să mă dezvolt personal și profesional. Cel mai tare a fost că, prin intermediul său, am întâlnit oameni extraordinari din domeniul IT și am descoperit multe oportunități pentru viitor.”

Centric IT Solutions este o companie olandeză de software, prezentă pe piața românească din 2010, pe lângă celelalte sedii aflate în 9 țări europene. Specializată în furnizarea de soluții software și servicii de consultanță IT pentru clienți din diferite industrii, compania are peste 370 de angajați în Iași și susține constant educația tinerilor pasionați de științele exacte.  

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 55 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem programe educaționale (învățare și dezvoltare) cu diverse tematici și am lucrat cu peste 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.