Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Ziua Internațională a mediului: modificarea traiectoriei schimbărilor climatice și îmbunătățirea sănătății planetei noastre

0

În timp ce lumea se reconstruiește în urma pandemiei, Mars consideră acest an, un an critic în modificarea traiectoriei schimbărilor climatice și îmbunătățirea sănătății planetei noastre. Astfel, Mars continuă măsurile ambițioase adoptate pentru o planetă în care toți oamenii să prospere.

Prin tema Restaurare, ziua internațională a mediului din acest an își propune să contribuie la o mai bună conștientizare a impactului și riscurilor pe care distrugerea ecosistemelor o pot avea pentru supraviețuirea noastră, dar și a soluțiilor disponibile. Această temă este esențială pentru Mars, unul dintre cei mai mari producători de dulciuri, mâncare și mâncare pentru animale de companie din lume, dar și pentru planul Sustainable in a Generation al companiei, care își propune să determine o schimbare importantă în cadrul lanțului său de aprovizionare. Afacerea noastră atinge diverse ecosisteme, iar Mars investește pe termen lung în sustenabilitatea acestora. Astăzi, compania subliniază câteva soluții care pot modifica traiectoria schimbărilor climatice și care pot construi un viitor mai bun.

Reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră pentru o planetă mai sănătoasă

În timp ce emisiile de gaze cu efect de seră globale au crescut pentru trei ani consecutiv, conform celui mai recent raport al Națiunilor Unite, Mars a reușit în ultimii doi ani să rupă legătura dintre creșterea economică și creșterea emisiei de carbon, dovedind astfel că o companie poate avea succes, chiar dacă reduce emisiile de gaze cu efect de seră. Astfel, Mars este încântat să anunțe că este în grafic pentru atingerea țintei pentru anul 2025 de reducere a gazelor cu efect de seră ale operațiunilor directe (o reducere de 42% față de stadiul din 2015) mai devreme, în următorii trei ani. Mai mult, astăzi, 54% din electricitate provine din surse regenerabile, iar în 11 țări în care compania operează, electricitatea necesară activității provine 100% din surse regenerabile, alte 8 țări urmând să se alăture listei până în 2025.

Parte din țintele companiei bazate pe studii științifice, în concordanță cu Acordul de la Paris privind reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră, Mars și-a propus reducerea emisiilor de gaze din lanțul său de aprovizionare cu 27% până în 2025 și cu 67% până în 2050 – pentru a contribui, astfel, la stoparea încălzirii globale cu mai mult de 2 grade.

Restaurea ecosistemelor recifurilor de corali pentru mai mulți pești, mâine

Ecosistemele recifurilor de corali sunt critice atât pentru viitorul peștilor, cât și pentru cei 500 milioane de oameni care se bazează pe aceștia pentru mâncare, venit și protecție a zonelor de coastă. De asemenea, activitatea Mars legată de producerea de mâncare pentru animale de companie depinde de pești pentru materia primă. Astfel, în ultimii 13 ani, compania a investit mai mult de 10 milioane de dolari în cercetare, construcții și interacțiune cu comunitatea – plantând peste 285,000 de fragmente de corali și 19,000 stele de mare. Rezultatele extraordinare – o creștere de la 5% la 55% de acoperire cu corali în zone desemnate în doar 3 ani, au determinat compania să continue eforturile și să se implice și mai mult, prin unul dintre brandurile de mâncare de pisici – Sheba, în cadrul celui mai mare program de restaurare a coralilor cu scopul de a restaura mai mult de 185,000 metri pătrați de recifi de corali din jurul lumii până în 2029. Acest lucru demonstrează faptul că există o soluție pentru această problemă cauzată de oameni – că pierderea habitatului și a biodiversității poate fi reversibilă.

Inovând pentru ca ambalajele să nu devină deșeuri

Mars își dorește o lume în care ambalajele să nu devină deșeuri, iar pentru ca acest lucru să devină realitate, compania regândește ambalajele. Această strategie implică utilizarea mai eficientă și regândirea ambalajului pentru a se asigura că este 100% reutilizabil, reciclabil sau biodegradabil până în 2025.

Printre inovațiile actuale ale companiei în ceea ce privește ambalajele, amintim primul ambalaj sigur pentru mâncare, produs dintr-un singur tip de material reciclabil, pentru ambalajul de orez care poate fi utilizat în cuptorul cu microunde – și care oferă aceeași funcție și același standard înalt de siguranță pe care brandurile sale îl oferă clienților. De asemenea, utilizarea plasticului reciclat în ambalajele unora dintre cele mai cunoscute și apreciate produse pentru mâncare de animale; sau dezvoltarea, în parteneriat cu cei mai cunoscuți producători de materiale biodegradabile, a unei tehnologii prietenoase cu mediul care poate transforma ambalajele celor mai iubite snacks-uri pentru animale, făcându-le complet biodegradabile.

Gestionarea design-ului este o parte din problemă, dar în același timp este important să avem în funcțiune sisteme de reciclare și depozitare a deșeurilor în piețele locale pentru a conduce la schimbare. De aceea, Mars lucrează în parteneriat cu alte companii, industrii și guverne locale pentru îmbunătățirea sistemelor de reciclare și management al deșeurilor.

Mars în România

Mars a intrat pe piața din România în 1994. Din 2016, filiala din România este organizată sub umbrela Mars Multisales Central Europe, care include și piețele din Ungaria, Cehia, Slovacia. Cu 540 de angajați (denumiți Asociați), organizația din Europa Centrală operează în prezent în trei categorii: dulciuri (ciocolată, gumă & bomboane), food (orez și sosuri) și hrană pentru animale. Mai mult, Mars operează în regiune două dintre cele mai mari fabrici ale sale în aceste segmente, incluzând o fabrică în Csongrád-Bokros Ungaria, care produce mâncare uscată și recompense pentru animale și, de asemenea, o facilitate de producție pentru dulciuri fără ciocolată care include și centrul de dezvoltare pentru dulciuri din Poříčí nad Sázavou din Republica Cehă.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.