Visual Fan anunță completarea portofoliului cu soluții energetice, prin lansarea Kit-urilor fotovoltaice pentru IMM-uri

0
  • Visual Fan, prin noua linie de business, Solar Energy, anunță completarea portofoliului cu soluții energetice destinate întreprinderilor mici și mijlocii

  • Soluțiile energetice cuprind Kit-uri personalizabile, cu puteri ce au valori cuprinse între 50 și 180 kW

Brașov, 28 Iulie 2022. Visual Fan SA, companie listată la Bursa de Valori București sub simbolul ALW și deținătoarea brandului Allview, anunță majorarea portofoliului de produse, aducând spre întâmpinarea persoanelor juridice (IMM), soluții energetice, complet personalizabile, ce cuprind: consultanță, proiectare, montare, autorizare, inclusiv mentenanță și monitorizare. Odată cu dezvoltarea acestui sector, compania își propune să ofere clienților posibilitatea optimizării costurilor, prin produse pliate pe nevoile lor, precum și contribuția la protejarea mediului înconjurător. IMM-urile își vor putea produce necesarul de consum electric prin surse total verzi. Aceste investiții sunt eligibile pentru finanțarea programelor europene sau naționale precum: Programul Operațional Infrastructura Mare (POIM) sau Electric Up.

Visual Fan, prin divizia Solar Energy, componentă importantă a strategiei Green by Allview, se implică în susținerea viitorului cu energie regenerabilă, aducând în ajutorul clienților Kit-uri fotovoltaice personalizabile, compuse din panouri solare Allview cu putere de 455 W, eficiență de 20,9%, optimizare cu 3 diode și tehnologie Half-Cell, ce asigură îmbunătățirea performanței și durabilității, precum și suprafață anti-reflex și anti-murdărie, ce este benefică în reducerea pierderii de energie, cauzate de factorii de mediu. Sistemele fotovoltaice conțin invertoare marca Growatt, clasată numărul 1 la nivel mondial de invertoare rezidențiale.

Începând din data de 28 Iulie 2022, în portofoliul companiei se adaugă un număr de 57 de modele de Kit-uri fotovoltaice cu multe posibilități de personalizare, în scopul susținerii mai multor categorii de clienți. Noile sisteme funcționează în regim On-grid/Hybrid și sunt formate din invertoare cu putere cuprinsă între 50 – 125 kW și panouri solare de 455 W, pentru consum mediu lunar între 4,000 kWh și 16000 kWh.

„În contextul actual, în care pe de-o parte, suntem asaltați de creșterea prețurilor la energie electrică și combustibil, iar pe de altă parte, oportunitatea accesării fondurilor europene nerambursabile pentru energia verde, sunt un preambul perfect pentru a menține business-ul sustenabil, prin reducerea costurilor la întreprinderile mici și mijlocii. Echipa noastră vă stă la dispoziție pentru consultanță, proiectare, montare, autorizare, inclusiv mentenanță și monitorizare a sistemelor fotovoltaice”, a declarat Lucian Peticilă – CEO Visual Fan S.A.

De exemplu, dacă proprietarul unei întreprinderi de dimensiuni mici și mijlocii ar avea un consum lunar de energie de până la 3500 kWh/lună și o valoare a facturii de 3,500 lei, va plăti o rată de aproximativ 3,650 lei, cu un avans de 20,000 lei prin achiziționarea unui Kit de 39 KW care, prin cele 86 de panouri solare, asigură energia necesară. Avantajul este reprezentat de faptul că investiția va fi amortizată în decurs de 5 ani, iar consumatorul va deveni independent energetic. Detalii privind producția de energie la nivel european, în funcție de locație, găsiți aici: https://re.jrc.ec.europa.eu/pvg_tools/en/tools.html

Concepută special pentru aplicații solare C&I (comercial și industrial), seria MAX 50-125 KW de la Growatt, atinge o eficiență maximă de până la 99% și un curent de intrare DC de 26/32 A, pentru fiecare MPPT.

Este prima serie de invertoare cu procesoare quad-core din industrie, ce oferă capacitate mare de procesare, necesară în eficientizarea protecției, detectării și remedierii erorilor, în mod inteligent.

Seria MAX acceptă un raport DC/AC, de până la 150%, pentru obținerea unei valori LCOE mai mică pentru instalațiile fotovoltaice. O măsură a costului total mediu al energiei electrice pe durata de viață a unui tip de generator/tehnologie, exprimată pe kWh sau MWh. LCOE este utilizat pentru a compara costul diferitelor metode de generare a energiei electrice.

Growatt îmbunătățește, de asemenea, siguranța operațională cu SPD de tip II pe părțile DC și AC, design fără siguranțe, comutator DC integrat, protecție IP65/66, precum și protecție opțională împotriva arcurilor electrice (AFCI) și recuperare PID încorporată pentru a oferi protecție completă pentru invertor și chiar întregul sistem fotovoltaic.

Fiind în continuă dezvoltare și dorind satisfacerea nevoilor clienților, din punct de vedere al modalității de plată, compania a adăugat și bănci precum Raiffeisen Bank, Banca Transilvania și ING Bank. Oferindu-le clienților posibilitatea să opteze pentru un plan de creditare cu o bancă deja cunoscută.

Visual Fan a înregistrat, în anul 2021, o cifră de afaceri de peste 24 milioane de euro (121 milioane de lei) din vânzarea de dispozitive electronice, respectiv un profit net de 1,7 milioane de euro (8,4 milioane lei) pe acest segment de business, care reprezintă activitatea de bază a companiei.

###

Despre Visual Fan

Visual Fan (simbol bursier ALW) este o companie cu capital integral românesc si deținătoarea brandului Allview, care și-a confirmat statutul de vizionar și pionier atunci când vine vorba de tehnologie, cu un portofoliu de produse diversificat. A fost fondată la Brașov, în 2002, și produce telefoane mobile inteligente, sisteme Smart Home, tablete, laptopuri și alte gadgeturi. A lansat cel mai complex sistem Smart Home din România (2016), AVI – singurul asistent vocal în limba română (2017), a fost printre primele companii din Europa care a încheiat un parteneriat direct cu Google Android TV™ (2019), fiind primul brand din România care a adoptat tehnologia QLED (2020). Este prezentă pe piețele IT&C din peste 10 țări. Allview investește constant în R&D și își propune ca, pe termen lung, să creeze un robot inteligent – asistent personal. Pentru a rămâne conectați la noutățile Allview, urmăriți paginile companiei de pe FacebookYouTube și Instagram.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 50 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem programe educaționale (învățare și dezvoltare) cu diverse tematici și am lucrat cu peste 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.