Țiriac Auto și Oxigen remarchează traseele montane din Carpați

0

Implicarea in proiecte ESG din partea comunitatii de afaceri nu ar trebui sa mai fie o optiune, ci o directie ferma. Anul acesta plantarile de toamnă organizate de Oxigen au fost posibile din cauza încălzirii globale, abia la inceput de iarnă. Încercăm pe această cale să tragem un semnal de alarmă în rândul corporațiilor cu privire la implicarea în proiecte ESG destinate atât angajaților cât și mediului înconjurător.

Tiriac Auto remarcheaza traseele montate din Carpati

În toamna anului 2023, o echipă de peste 700 de voluntari Țiriac Auto și Oxigen și-au unit forțele și au desfășurat împreună un proiect remarcabil de sustenabilitate. Într-o mișcare concentrată pe spiritul de echipă și responsabilitate socială, am transformat această inițiativă într-un eveniment adresat angajaților Țiriac și turiștilor deopotrivă. Obiectivul central al acestei inițiative a fost să îmbunatățirea nivelului de siguranță a unui număr de 6 trasee montane din munții României, cu gândul de a oferi experiențe sigure sutelor de mii de turiști care explorează aceste locuri an de an. Inițiativa a avut loc cu sprijinul și aprobarea Salvamont Bihor, Salvamont Brașov și Salvamont Bacău. 

Traseele remarcate, situate în Munții Nemira, Munții Pădurea Craiului, Munții Postăvarul și Cheile Gradistei, nu reprezintă doar o îmbunătățire vizuală a peisajelor, ci și o oportunitate pentru sute de mii de drumeți să se bucure de experiențe sigure în natură. 

Voluntarii Țiriac Auto au ieșit din zona de confort, au luat pensulele si vopseaua în spate și au plecat pe munte într-o acțiune de o amploare foarte mare, îndreptată spre turiști, și înspre ei înșiși. 
Acesta a fost un proiect amplu care a îmbinat utilul cu plăcutul și a fost urmat de mai multe serii de conștientizare și educație privind importanța remarcarii și îngrijirii traseelor montane.
Acțiunile au fost oportunitatea perfectă pentru echipele Țiriac Auto de a se cunoaște mai bine, de a învăța să comunice asertiv în echipă și a găsi împreună soluții la problemele cu care se confruntă, în vederea atingerii obiectivului comun al echipei. 

Aventura noastră nu a fost stopată de condițiile meteo neprielnice; dimpotrivă, acestea ne-au întărit echipa și ne-au oferit ocazia de a simula trasee și de a le marca în orice circumstanțe.

Rezultatele proiectului:

  • 6 trasee remarcate;

  • 3 masive montane au avut parte de acțiuni de remarcare;

  • 50 km de trasee remarcat;

  • 700 voluntari implicați;

Grija noastră actuală pentru mediul inconjurător va fi valorizată mâine de generațiile viitoare.

Oxigen Tour in parteneriat cu Asociatia Turistica pentru Natura Oxigen

Oxigen este o agenție specializată în proiecte ce țin de ESG. Din 2011 până în prezent Oxigen a implementat peste peste 100 de proiecte de mediu. Sustenabilitatea pentru Oxigen înseamna ca organizațiile partenere să pună accept pe mediu, latura socială și performanță. Totul se întâmplă cu implicarea angajaților și susținea lor în toate demersurile. Oxigen propune idei creative, practice și sustenabile. Anul 2024 nu ne permite să fim neimplicați în societate. Amprenta de carbon este atât de mare încât încălzirea globală nu mai e ceva teoretic ci practic și atunci implicarea în proiecte de sustenabilitate nu mai reprezintă o opțiune ci o decizie rapidă. Oxigen susține proiectele ESG sub toate formele și încearcă să ajute comunitatea de afaceri cu schimbări pozitive.

www.asociatiaoxigen.ro / www.oxigentour.ro  / 

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 55 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem programe educaționale (învățare și dezvoltare) cu diverse tematici și am lucrat cu peste 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.