Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Terenurile poluate din Baia Mare, transformate cu ajutorul comunității

0

Plantathloane – serie de evenimente menite să implice în mod activ comunitatea din Baia Mare

Băimărenii sunt invitați să participe la o serie de evenimente organizate în trei locații din Baia Mare: Craica, Colonia Topitorilor și Ferneziu. Evenimentele sunt denumite generic plantathloane și au scopul de a-i implica pe locuitorii din Baia Mare în acțiuni de conștientizare și plantare de pe terenurile poluate cu metale grele din oraș, acțiune desfășurată în cadrul proiectului UIA SPIRE BAIA MARE.

Cele trei evenimente vor avea loc în 14 mai 2021 ora 10.30 (Ferneziu) și ora 15.00 (Colonia Topitorilor) și în 15 mai 2021, ora 10.30 (Craica).

Cei care doresc să participe la unul dintre cele trei evenimente, o pot face completând ACEST FORMULAR.

Ce vor afla participanții și de ce este nevoie de ei?

Participanții vor afla mai multe informații despre modele de inovare urbană și civică, despre puterea depoluantă și regenerativa a plantelor , toate acestea prin intermediul unor workshop-uri interactive. În Plantlaton vom prezenta cum se pot identifica plantele și habitatul, vomînvăța cum se plantează, și cum pot “salva” plantele solul poluat cu metale grele. Toate acestea pentru a conștientiza rolul important al cetățenilor pentru transformarea Băii Mari într-un oraș verde și inovativ

Această serie de activități este derulată în cadrul proiectului SPIRE Baia Mare. Poluarea cu metale grele în Baia Mare este în continuare o problemă importantă, proiectul experimentând soluții ecologice de regenerare de mediu, economică și socială.

Terenurile pilot: http://spire.city/index.php/igis/

Detalii despre proiect:

https://www.facebook.com/UIASPIRE/

http://spire.city/

https://uia-initiative.eu/en/uia-cities/baia-mare

Municipiul Baia Mare intră în rândul orașelor europene inovative odată cu lansarea proiectului UIA SPIRE BAIA MARE. Este printre primele orașe europene care are curajul să demareze proceduri de decontaminare pentru solurile poluate cu metale grele folosind soluții bazate pe natură. În trecut au existat probleme reale legate de poluarea solului în diferite zone ale municipiului, iar proiectul își dorește să rezolve aceste probleme și să îi implice activ pe cetățeni în implementarea soluțiilor identificate, dar și în dezvoltarea orașului. Parteneriatul național este coordonat de Municipiul Baia Mare și este format din următorii parteneri naționali: Urbasofia, Indeco Soft, ARIES Transilvania, Zona Metropolitană Baia Mare, Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară din Cluj-Napoca și  Clusterul Green Energy.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.