Târgul botanic Club Clorofila: evenimentul care aduce la un loc pasionații de flori și plante cu artiști, producători și comercianți locali

0

București – Prima ediție a târgului botanic Club Clorofila aduce împreună la Mezanin, între 30 septembrie – 1 octombrie, artiști florali, designeri de obiecte botanice, mici comercianți și producători locali de flori și plante. 

 

Club Clorofila este un concept de evenimente cu tema botanică pentru cei care-și doresc să se simtă mai aproape de natură în mijlocul orașului. Primul eveniment deschide conversația între pasionații de plante și crescători, producători și creatori locali independenți din București și împrejurimi.

“Pentru că nu ne putem muta cu toții în mijlocul naturii facilităm momente simple de reconectare cu natura în oraș. Pe viitor ne dorim ca târgul să devină o adevărată piață de flori, plante și produse conexe care să aibă loc afară, pe o stradă care să devină pietonală pe durata evenimentului”, spune Cătălina Bolozan, fondatoarea Club Clorofila. 

Printre participanții la prima ediție se numără atelierul botanic LAVA, artistele florale Muna Bloom și Popia Pop-up, magazinul de plante Plantropic, atelierul de broderie botanică Manufactură Zada, atelierul floral Sonore Greens, grădina de lavandă Lavandula & Co, pepiniera de plante perene aclimatizate Luca Perene și ilustratoarea de artă botanică Cristina Pătrulescu. 

Cu sprijinul Luca Perene, între 30 septembrie – 1 octombrie, în spațiul de la Mezanin va crește o microgradină de plante perene. Perenele sunt plante care cresc în sălbăticie și au capacitatea miraculoasă de a ierna afară, la temperaturi foarte scăzute, și de a renaște în fiecare an, în primăvară.

Participanții la târgul botanic Club Clorofila încorporează plantele în viața de zi cu zi și le transformă în obiecte de design sau de artă care au puterea să ne schimbe starea de spirit și să deschidă o conversație despre rolul pe care ne dorim să-l ocupe natura în viețile noastre. 

Toate plantele, florile și obiectele din spațiu vor putea fi achiziționate în timpul evenimentului.  

Intrarea la eveniment este liberă. Mai multe informații despre eveniment aici

Identitatea vizuală Club Clorofila și vizualul evenimentului au fost realizate de Alexandra Dumitrana

Pagina evenimentului / Instagram / Facebook

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 55 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem programe educaționale (învățare și dezvoltare) cu diverse tematici și am lucrat cu peste 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.