Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Săptămâna Comerțului Echitabil Online, ediția a XIII-a 

0

În perioada 3-8 mai 2021, asociația Mai Bine împreună cu Asociația Veganilor din  România, GEYC și Station Europe se vor alătura pentru a forma un parteneriat cu ocazia  Săptămânii Comerțului Echitabil, ediția a XIII-a. Aceștia doresc să pună în valoare  eforturile oamenilor care muncesc pentru a ne asigura hrana. Astfel, vor fi organizate  diverse acțiuni în mediul digital pentru a ne ajuta să descoperim lucruri noi despre  comerțul echitabil și certificarea Fairtrade.

În intervalul 3-7 mai vor fi organizate 5 quiz-uri zilnice, pe pagina de Facebook a asociației Mai  Bine si un challenge pe contul de Instagram al asociatiei Mai Bine. Pe 8 mai, de Ziua  Internațională a Comerțului Echitabil, vor fi anunțați 8 câștigători. Premiile vor fi oferite cu  sprijinul celor două întreprinderi sociale CUIB și REDU.

Evenimentul, regulamentul concursului și alte informatii utile le puteți găsi accesând ACEST link.

Context

Pandemia care a afectat milioane de oameni de pe întreaga planetă și care încă are  repercusiuni asupra noastră, a tuturor, scoate în evidență riscurile la care sunt nevoiți să se  supună muncitorii din diferite categorii profesionale.

Dincolo de cei care fac parte din personalul medical, care se află în prima linie în lupta cu  virusul SARS-CoV-2 și față de care suntem recunoscători pentru eforturile depuse, printre cei  mai vulnerabili oameni se numără lucrătorii din lanțurile de aprovizionare cu alimente.

Fie că este vorba de țăranii autohtoni, muncitorii de pe plantațiile de legume și fructe exotice, de  bicicliștii-curieri care transportă produse de strictă necesitate celor care se află în carantină sau  de vânzătorii care intră în contact direct cu consumatorii, în magazine și în piețele agro alimentare, acești oameni au dovedit – dacă mai era cazul – că sunt indispensabili pentru  supraviețuirea noastră.

Invitația de anul acesta este de a reflecta asupra rolului țăranilor și a micilor producători din  lanțurile noastre de aprovizionare cu alimente și măsura în care munca lor este apreciată la  adevărata lor valoare.

Dat fiind contextul actual, Săptămâna Comerțului Echitabil se desfășoară în exclusivitate în  mediul online pentru a preveni și asigura sănătatea tuturor participanților.

Comerțul echitabil, o mișcare de lungă durată

Activitatea face parte din proiectul Our Food. Our Future și reprezintă o continuare a eforturilor  pe care le-am depus în proiectele Make Fruit Fair, Trade Fair, Live Fair și în toate celelalte  activități pe care le-am derulat în mod independent sau cu sprijinul altor entități, prin intermediul  cărora am contribuit la mișcarea globală creată în jurul comerțului echitabil (fair trade) și a  certificării Fairtrade.

Asociatia Mai Bine isi manifestă solidaritatea față de lucrătorii agricoli din întreaga lume și  contribuim prin activități de conștientizare și informare la crearea unor lanțuri de aprovizionare  bazate pe principii etice și echitabile, cu ajutorul cetățenilor-consumatori care înțeleg  necesitatea de a susține drepturile fundamentale ale oamenilor și, totodată, de a ameliora  impactul hranei asupra climei.

Proiectul Our Food. Our Future este implementat în România de asociația Mai Bine și este  finanțat de Uniunea Europeană. Our Food. Our Future este reprezentat de un consorțiu global  format din 16 organizații din Europa, Brazilia și Africa de Sud și este coordonat de organizația  Christliche Initiative Romero, din Germania.

Conținutul acestui articol intră în responsabilitatea asociației Mai Bine și nu reflectă în mod necesar poziția oficială a Uniunii Europene.

Despre autor

avatar

Asociația Mai bine a fost fondată în 2009 în Iași cu scopul de a contribui la dezvoltarea durabilă locală, abordând toate cele trei dimensiuni ale acesteia: natura, societatea, economia. În prezent este cea mai activă organizație în domeniul ecologiei umane și urbane și o referință la nivel național în sfera economiei sociale

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.