Proiectul „Plantează în România” a încheiat cu succes cea de-a XV-a ediție a campaniei sale de plantare

0

Proiectul „Plantează în România” a încheiat cu succes cea de-a XV-a ediție a campaniei sale de plantare, desfășurată în perioada 1-24 noiembrie 2023. Cu un angajament ferm pentru protejarea mediului și promovarea sustenabilității, proiectul a reunit 1555 de voluntari dedicați în cadrul a 8 acțiuni de plantare desfășurate în diferite zone din țară (Ilfov, Cluj, Sibiu, Iași, Brașov).

Rezultatele de Excepție ale Ediției de Toamnă 2023

35.000 de Puieți Plantați: Participanții la acțiunile de plantare au contribuit la crearea unei adevărate păduri, plantând 35.000 de puieți în zone precum Prisăcani (Iași), Cernica (Ilfov), Câmpenești (Cluj), Sânpetru (Brașov), și Sibiu.

Implicare Comunitară: 1555 de voluntari au dat dovadă de spirit civic, lucru ce a dus la crearea unei atmosfere de solidaritate și responsabilitate față de mediu, chiar dacă vremea nu a fost mereu prietenoasă.

 

Proiectul „25 de Arbori” și digitalizare: În cadrul aceleiași ediții, prin modulul „25 de Arbori”,  200 de  pachete cu puieți au fost trimise către persoane fizice doritoare să facă bine și instituții, majoritatea fiind unități de învațământ, în acest fel atingând și domeniul educației verzi. În total au fost distribuiți peste 5000 de arbori. Începând cu al șaselea an, voluntarii care participă la subproiectul “25 de Arbori” vor primi anual un certificat de carbon pentru o cantitate de CO2 aferentă acestor arbori plantați, condiția principală fiind aceea de a raporta în cadrul platformei noastre acțiunile de plantare, respectiv întreținere pe care le realizează puieților donați. Această cantitate de dioxid de carbon, precum și punctele de implicare socială, vor putea fi schimbate prin intermediul unui site aparținând asociației, cu diverse servicii sau produse, cum ar fi bilete la evenimente culturale, festivaluri sau reduceri la diferite servicii oferite de alți furnizori. Digitalizând întregul proces, asigurăm trasabilitatea acțiunilor, transparentizăm tot procesul și oferim o recompensă celor care au ales să se implice alături de noi, urmând ca în anii următori să trecem toată această activitate în blockchain.

Parteneriate Strategice și Recunoașterea Implicării

Proiectul a beneficiat de parteneriate solide cu companii precum AROBS Engineering, Siemens, BRD Groupe Societe Generale, DHL Express Romania, Genpact Romania, Generali, Dexion, EveryMatrix și multe altele. Aceste colaborări au adus o contribuție semnificativă la succesul campaniei, subliniind importanța implicării sectorului privat în acțiuni de responsabilitate socială și protecție a mediului.

Pe această cale Asociația Creștem România Împreună mulțumește și instituțiilor implicate în această campania, în special primăriilor din zonele unde s-au făcut plantările, precum și ocolurilor silvice.

O Invitație Deschisă pentru Viitor

Proiectul „Plantează în România” își exprimă recunoștința față de toți cei implicați în această ediție de toamnă, de la voluntari și parteneri până la autorități locale. Cu toate acestea, provocările de mediu continuă, iar echipa proiectului

își menține deschiderea pentru noi parteneriate, donații și voluntari pentru a face față provocărilor viitoare.

 

„Plantează în România” este un proiect dedicat protejării mediului înconjurător și promovării sustenabilității în țară.

Pentru mai multe informații, vizitați website-ul nostru la adresa https://planteazainromania.ro

Plantează în România pe Facebook

Despre Asociatia Crestem Romania Impreuna

Asociația „Creștem România împreună” a apărut în 2015, ca o necesitate în viață societății românești, având ca principal scop promovarea și susținerea drepturilor și intereselor culturale, sociale, economice și profesionale ale românilor aflați în România sau în afara țării, protejarea și conservarea mediului înconjurător din România pentru asigurarea unui viitor sustenabil.

Ca și obiective, asociația își propune:

– Crearea unor exemple de acțiuni și proiecte care să adune împreună comunitățile

– Creșterea gradului de implicare socială și a conștientizării importanței acesteia

– Crearea unor comunități implicate în problematica mediului și a dezvoltării durabile

Am reușit ca în decursul timpului să aducem alături de noi peste 35.000 de voluntari, demonstrând societății că schimbarea începe cu fiecare persoană.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 55 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem programe educaționale (învățare și dezvoltare) cu diverse tematici și am lucrat cu peste 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.