Philips România, împreună cu Asociația Viitor Plus, ajutați de voluntari și angajați, plantează peste 8.000 de copaci în județele Dolj și Prahova, pe două terenuri aflate în curs de deșertificare

0

Anul acesta, Philips România, împreună cu Asociația Viitor Plus, dă startul acțiunilor de împădurire din România prin plantarea a peste 8.000 de copaci în județele Dolj și Prahova, în localitățile Dobrotești și Gherghița, pe două terenuri aflate în curs de deșertificare. Cu ajutorul clienților, campania „Plantăm Împreună” a reușit să depășească estimările inițiale, iar pentru a marca acest moment, cei 156 de copaci „extra” au fost sădiți chiar de către angajații Philips România, ajutați de voluntarii și reprezentanții Asociației Viitor Plus. Mai multe informații despre campanie, puteți găsi aici.

Cu sprijin din partea consumatorilor, angajaților și partenerilor noștri, în toamna acestui an „Plantăm Împreună” 8.000 de arbori în zona de sud a României. Pentru Philips, sustenabilitatea este la baza modelului de business, iar în momentul în care am pornit pe acest drum al transformării, obiectivul nostru a fost să ne asigurăm că putem aplica puterea inovatoare pe care o deținem, pentru a face o diferență în viețile oamenilor. Prin implicarea consumatorilor, am reușit să depășim estimările inițiale și, împreună, am pornit un program care va aduce beneficii pe termen mediu și lung comunității locale. Sustenabilitatea este în ADN-ul Philips și acesta este doar la începutul unei serii de programe ce vor avea în prim plan inovația, dar și acțiuni de creștere a responsabilității sociale”, a spus Daciana Tulpan, Lider al Diviziei dedicate Îngrijirii Personale, Philips.

În medie, un copac absoarbe 22 de kilograme1 CO2 pe an și filtrează aproximativ 100 de kilograme2 de praf pe an. Astfel, la maturitate, cei 8.156 de copaci noi vor absorbi peste 179 de tone de CO2 pe an și vor filtra peste 815 tone de praf pe an.

În România, județele cu cel mai mare deficit de pădure se află în zonele de sud și est, unde gradul de împădurire este între 4% (pentru Călărași) și 5% (pentru Teleorman, Constanța și Brăila), deși media europeană recomandată este de peste 30%. Cei peste 8.000 de arbori noi vor crea o pădure ce va sprijini reglarea climatului local, va contribui la diminuarea poluării și la creșterea rezilienței în fața evenimentelor meteo extreme.

Conform specialiștilor în pedologie3, anual, peste 1.000 de hectare de teren fertil din sudul României se transformă în nisip din cauza impactului antropic negativ asupra mediului și climei. Împădurirea terenului reprezintă o măsură naturală și de durată pentru combaterea deșertificării și eroziunii, întrucât arborii au capacitatea de a inversa degradarea solului și, astfel, pot transforma un sol nisipos și lipsit de fertilitate într-unul sănătos și biodivers.

Ne mândrim cu faptul că Philips a ales să Plantăm Împreună de la începutul demersului lor de împădurire în România, participând cu emoție la plantarea primului copăcel Philips. Activitatea noastră va continua pentru o perioadă între trei și șapte ani, timp în care vom verifica constant puieții, vom asigura dezvoltarea lor sănătoasă și formarea pădurii”, a declarat Teia Ciulacu, fondator și președinte Viitor Plus.

Asociația Viitor Plus se va ocupa de plantarea, monitorizare și îngrijirea puieților pe parcursul primilor ani și va asigura toate activitățile necesare pentru a aduce pădurea la stadiul de masiv, atunci când arborii își împreunează coroanele și nu mai este nevoie de intervenția umană pentru dezvoltarea ei.

Despre Royal Philips 

Royal Philips (NYSE: PHG, AEX: PHIA) este o companie de tehnologie în domeniul sănătății axată pe îmbunătățirea vieții oamenilor și pe generarea de rezultate mai bune pe parcursul tuturor etapelor sănătății, de la un stil de viață sănătos și prevenție, la diagnostic, tratament și îngrijire la domiciliu. Philips utilizează tehnologii avansate și îmbină expertiza clinică cu cea pentru produsele destinate consumatorilor, pentru a oferi soluții integrate. Cu sediul în Olanda, compania este lider în imagistică medicală, terapii ghidate imagistic, sisteme de monitorizare a pacienților și informatică medicală, precum și în domeniul sănătății consumatorilor și cel al îngrijirii la domiciliu. Portofoliul Philips de tehnologii în domeniul sănătății a generat în 2019 vânzări de 19,5 miliarde de euro, iar compania are aproximativ 80.000 de angajați și este prezentă în peste 100 de țări. 

Mai multe noutăți despre Philips sunt disponibile la www.philips.com/newscenter 

Despre Adoptă un copac, un program al asociației Viitor Plus.

În anul 2008, Viitor Plus, a pornit programul de împădurire „Adoptă un copac” cu gândul la importanța reabilitării suprafețelor de teren degradate și a reamintirii rolului crucial pe care pădurile îl au în echilibrul fragil al vieții.

Misiunea „Adoptă un copac” este de a aduce o contribuție importantă la creșterea și protejarea suprafețelor de pădure din România, cu focus asupra perdelelor forestiere. Până în prezent, programul de împădurire „Adoptă un copac” a reușit să implice peste 21.000 de voluntari și să planteze 970.000 de puieți forestieri, pe 151 hectare de teren degradat, în 15 comunități rurale din sudul țării.

Viitor Plus este o organizație non-profit cu o experiență de peste 15 ani în dezvoltarea de programe de antreprenoriat social, educație pentru mediu, voluntariat și infrastructură de mediu. Principalele programe derulate sunt: Adoptă un Copac, Atelierul de Pânză, Reciclata, Harta Reciclării, Eco Provocarea și Biroul Eco.

1 2Aceasta este o medie care depinde de anumite variabile, cum ar fi: locul în care sunt amplasați arborii, tipurile de arbori plantați, vârsta lor sau tipul de sol.

2

Despre autor

avatar

ViitorPlus a fost înfiinţată în România ca organizaţie neguvernamentală, nonprofit, independentă, pentru a stimula şi contribui la transpunerea în practică a conceptului de dezvoltare durabilă la nivel de individ, comunitate şi organizaţii. În viziunea noastră, dezvoltarea durabilă integrează în viaţa cotidiană abordarea sistemică a realităţii şi valorifică interconexiunile dintre planurile de mediu, uman, economic şi social, care fundamentează civilizaţia umană, în aşa fel încât generaţiile actuale şi cele viitoare să-şi poată satisface nevoile şi să-şi poată păstra oportunităţile.

Comentează

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.