Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Philips România a încheiat prima ediție a programului educațional „Descoperiri despre poluarea aerului”

0

Philips România a încheiat prima ediție a programului educațional „Descoperiri despre poluarea aerului” pentru elevi cu vârste de la 7 la 12 ani

București, 28 aprilie 2021 Philips România a încheiat prima ediție a programului educațional „Descoperiri despre poluarea aerului pentru exploratori de 7-12 ani”, desfășurat în perioada februarie – aprilie 2021, în școlile din București. Lansat inițial pentru elevii din clasele I – VI din școli primare și gimnaziu din București, programul a continuat printr-un modul special pentru de copiii de 7 – 12 ani, înscriși individual de către părinți.

Peste 2000 de elevi din școli publice și private din București au descoperit, prin lecții interactive și experimente, ce este poluarea aerului, cum se formează aceasta, acasă sau în oraș, care sunt efectele pe care le are asupra sănătății noastre și asupra planetei, dar mai ales ce soluții există pentru un aer curat. Programul o fost organizat sub formă de cursuri online, susținute live de formatori experimentați în programe educaționale din cadrul eematico și de invitați speciali.

Descoperiri despre poluarea aerului pentru exploratori de 7 – 12 ani continuă demersurile Philips de a consolida gradul de conștientizare asupra unui aspect care ne privește pe noi toți: calitatea aerului pe care îl respirăm. Am început să lucrăm activ în acest subiect deja de câțiva ani, prin construcția primei rețele independente de monitorizare a calității aerului în România, împreună cu partenerii noștri de la Airly. Iată că acum ducem această misiune mai departe, către viitorii cetățeni responsabili ai României, reprezentanții generației de mâine. Este esențial ca cei mai mici să înțeleagă rolul lor activ în societate, de o manieră care să le trezească interesul, cu orientare asupra soluțiilor, apelând la capacitatea lor uimitoare de asimilare a informațiilor! Vom continua să comunicăm în școli și să dezvoltăm programe educaționale pentru generațiile tinere. Pentru noi, este o onoare să putem aduce un impact pozitiv în formarea unui stil de viață sănătos”, spune Bianca Severin, Business Marketing Manager Home Care Philips România.

Am participat alături de elevii mei de clasa a III-a la acest proiect atractiv prin care au descoperit, prin învățare experiențială, lucruri interesante despre cât de importantă este calitatea aerului pentru sănătate. Au fost activități pe înțelesul copiilor, prezentate sub formă de joc didactic, ne-a plăcut interacțiunea moderatorilor cu copii, care au făcut ca activitățile să fie atractive, precum și diversitatea materialelor didactice folosite în demonstrația experimentelor. Mulțumim tuturor pentru implicarea în acest proiect și așteptăm cu nerăbdareși altele, la fel de frumoase!”, afirmă Georgeta Șerban, învățătoare la Școala Tudor Arghezi din București. 

În total, programul a inclus peste 50 de ore de formare pentru copii, organizate într-un curriculum ce a acoperit o înțelegere de ansamblu asupra importanței responsabilității față de mediul înconjurător și sănătate, folosind metode de joc facilitate de echipa eematico alături de Profesorii Trăsniți.

Fiecare curs a explorat o temă despre poluarea aerului: Cursul 1 – Ce este în aerul pe care îl respirăm, în oraș și în cel de acasă? Cursul 2 – Ce soluții există pentru a combate poluarea din oraș sau de acasă? Alături de informații și materiale educative, cursurile au inclus și experimente practice. Mai multe detalii despre program și însrieri pentru participarea la cursuri au fost prezentate pe pagina online dedicată.

Programul s-a finalizat printr-un concurs prin care elevii din clasele participante au realizat planșe de lucru cu soluții care pot contribui la reducerea poluării și la o calitate mai bună a aerului. Fiecare clasă câștigătoare a fost premiată cu un purificator de aer pentru sălile de curs din cadrul școlilor în care își desfășoară activitatea.

***

Despre Philips România

Royal Philips (NYSE: PHG, AEX: PHIA) este o companie de tehnologie în domeniul sănătății axată pe îmbunătățirea vieții oamenilor și pe generarea de rezultate mai bune pe parcursul tuturor etapelor sănătății, de la un stil de viață sănătos și prevenție, la diagnostic, tratament și îngrijire la domiciliu. Philips utilizează tehnologii avansate și îmbină expertiza clinică cu cea pentru produsele destinate consumatorilor, pentru a oferi soluții integrate. Cu sediul în Olanda, compania este lider în imagistică medicală, terapii ghidate imagistic, sisteme de monitorizare a pacienților și informatică medicală, precum și în domeniul sănătății consumatorilor și cel al îngrijirii la domiciliu. Portofoliul Philips de tehnologii în domeniul sănătății a generat în 2018 vânzări de 18,1 miliarde de euro, iar compania are aproximativ 77,000 de angajați și este prezentă în peste 100 de țări. Mai multe noutăți despre Philips sunt disponibile la www.philips.com/newscenter .

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.