Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Participă între 12-17 iulie la Săptămâna nZEB din București pentru a afla mai multe despre clădiri cu consum de energie aproape zero

0

Schimbările climatice, problemele de sustenabilitate, calitate a aerului, sănătate și confort, cât și eficienta economică sunt doar câteva dintre motivele pentru care la nivel european a apărut conceptul Clădiri cu Consum de Energie aproape zero nZEB (din limba engleză „Nearly Zero Energy Buildings”). Obiectivul Săptămânii nZEB este de a mări nivelul de informare și educare în România a conceptului, cu atât mai mult cu cât din 2020 toate clădirile publice noi trebuiau să fie nZEB pentru a primi autorizația de construire, criteriu care a devenit obligatoriu din 2021 pentru toate clădirile noi.

Prima Săptămâna nZEB va avea loc în București în perioada 12-17 Iulie 2021.

Timp de 6 zile, de luni și până sâmbătă, au loc o serie de prezentări, ateliere și activități practice care țin de prezentul și viitorul Clădirilor cu Consum de Energie Aproape Zero (nZEB) în România, plecând de la concepte generale, principiile casei pasive, la legislație existentă și viitoare, consultanță gratuită pe proiecte nZEB, sfaturi și orientare în carieră. Cei interesați se pot înscrie aici gratuit, numărul de locuri este limitat.

Sesiunile se adresează atât profesioniștilor din mediul privat, arhitecților, inginerilor, fie că lucrează în execuție sau proiectare, cât și administrației publice și tuturor cetățenilor, profesorilor și studenților interesați de nZEB, iar sâmbătă la EFdeN au loc o serie de activități adresate și copiilor.

Prima Săptămâna nZEB va avea loc în București în perioada 12-17 Iulie 2021. În toamna anului 2021 dar și pe parcursul anului 2022 vom continua aceasta abordare inovatoare de lucru cu piața, prin organizarea altor Săptămâni nZEB în alte câteva orașe din România. Echipa de organizatori va fi prezentă în scurt timp la Brașov, Iași și Cluj–Napoca, centre importante universitare dar și poluri recunoscute ca fiind inovatoare în domeniul performanțelor energetice ale clădirilor, incercand sa implicam și parteneri locali în efortul de popularizare a conceptului nZEB .

Săptămânile nZEB fac parte din proiectului „The nZEB Roadshow” (Caravana nZEB), proiect finanțat de către Comisia Europeană Europeană în cadrul programului HORIZON 2020 prin Acordul de Grant nr. 892378. Proiectul a început în anul 2019 și se va finaliza în anul 2022 aducând laolaltă parteneri din Bulgaria, România, Croația, Grecia și Italia. Mai multe detalii despre această initiativă găsiti pe https://www.pro-nzeb.ro/proiect/the-nzeb-roadshow/

Săptămâna nZEB din București este organizată de Asociația Cluster pRO-nZEB, împreună cu partenerii locali, Institutul Național de Cercetare Dezvoltare în domeniul construcțiilor URBAN-INCERC, Academia Romstal și EFdeN.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.