OSCAR Downstream a susținut plantarea cu puieți forestieri a 2 hectare de teren în localitatea Lapoș, județul Prahova

0

Acțiunea s-a desfășurat în cadrul parteneriatului lansat recent cu inițiativa Plantăm fapte bune în România 

București, 8 aprilie 2024 – OSCAR Downstream, cea mai mare companie independentă de distribuție a carburantului din România, continuă parteneriatul cu inițiativa Plantăm fapte bune în România, susținând financiar și prin voluntariat o nouă acțiune de împădurire, de această dată pe 2 hectare de teren în comuna Lapoș, județul Prahova. 

Pe 6 aprilie, angajații OSCAR Downstream în frunte cu Nicolae Bănică, CEO-ul companiei, și echipa de management din București, s-au alăturat echipei Plantăm fapte bune în România pentru plantarea unei suprafețe de teren neproductiv.  

Voluntarii au dat startul unei plantații cu 10.000 mii de puieți de salcâm, evoluția lor urmând a fi urmărită atent de inginerii silvici din cadrul Plantăm fapte bune în România. În următorii 3-5 ani se vor realiza lucrări de îngrijire și completari până la momentul atingerii stadiului masiv.

‘’Este greu să descrii satisfacția personală și de echipă pe care o ai la finalul unei astfel de acțiuni”, a declarat Nicolae Bănică, CEO OSCAR Downstream. „A fost o experiență unică, poate epuizantă fizic pentru unii dintre noi. La final, însă, am uitat cu toții de oboseală, bucurându-ne de rezultatul muncii noastre. Avem încredere că partenerii noștri de la Plantăm fapte bune în România vor veghea la dezvoltarea sănătoasă a acestor puieți și că ne vom plimba, peste câțiva ani, prin această pădure tânără, plantată cu ajutorul echipei OSCAR Downstream. Vom continua să derulăm astfel de acțiuni și în alte zone din țară, în linie cu angajamentul nostru de a contribui la eforturile de sustenabilitate în comunitățile în care suntem prezenți”.

“Am abordat acest teren pentru a stopa alunecarea de suprafață și procesele de eroziune, prin împădurirea cu salcâm. Salcâmul este o specie repede crescătoare, care fixează terenurile alunecătoare prin rădăcina pivotant-trasantă și pune rapid în valoare terenurile erodate, prin crearea unui strat bogat de litieră (format din frunzele puieților, viitorilor arbori). În plus, ne dorim să satisfacem dorința comunității locale de a avea o pădure cu rol melifer, salcâmul fiind una dintre cele mai melifere specii de arbori din România. În comunitatea locală sunt mulți apicultori care își doreau să aibă o specie de arbore capabilă să producă flori în scurt timp, care să fie frecventate de albine”, spune Aurel Năsulea, inginer silvic Plantăm fapte bune în România. 

Acțiunea din localitatea Lapoș a avut loc la două săptămâni după ce o altă echipă de voluntari OSCAR Downstream a participat la împădurirea a 3 hectare de pădure în localitatea Cenei, din județul Timiș, în ziua în care planeta a sărbătorit Ora Pământului. 

Parteneriatul cu Plantăm fapte bune în România este cea mai recentă inițiativă din strategia de sustenabilitate, derulată de compania OSCAR Downstream. 

Despre OSCAR Downstream

Cu o istorie de peste 22 de ani, OSCAR Downstream este cea mai mare companie independentă de distribuție a carburantului din România, aflată în top 5 jucători, cu un portofoliu de peste 5.000 de clienți din industrii cheie, precum transport, construcții, industrie sau agricultură. 

Strategia de sustenabilitate este construită pe cinci piloni de acțiune, fiecare cu inițiative separate – Oscar pentru angajați (implicare prin acțiuni de voluntariat),  Oscar pentru comunitate (promovarea tinerei generații de artiști români), Oscar pentru Educație (implicarea activă pentru susținerea educației copiilor și tinerilor), Oscar pentru sănătate (inițiative pentru îmbunătățirea și modernizarea sistemului medical) și Oscar pentru Mediu (inițiative pentru politici sănătoase și măsuri de siguranță). 

OSCAR Downstream face parte din grupul antreprenorial Alfa Group, fondat de Alin Niculae. Pentru alte detalii, accesați website-ul oscars.ro sau pagina oficială de LinkedIN.

Pentru alte detalii, accesați website-ul oscars.ro sau pagina oficială de LinkedIN.

Despre Plantăm fapte bune în România

Din 2011 și până în prezent, 50.000 de voluntari și firme de împădurire au plantat și îngrijit peste 3.495.000 de puieți pe o suprafață de 825 hectare, preponderent pe terenuri publice neproductive în localități din 36 de județe ale României.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 55 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem programe educaționale (învățare și dezvoltare) cu diverse tematici și am lucrat cu peste 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.