Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

O invitație la 2544 m: Poveștile Munților Făgăraș pe cărări neumblate

0

Începând cu data de 5 iulie, Fundația Conservation Carpathia vă invită să cunoașteți poveștile Munților Făgăraș într-o expoziție itinerantă unică în România. Expoziția adună imagini selectate din albumul “2544m – Poveștile Munților Făgăraș, cei mai înalți între Carpații României”, lansat la începutul acestui an.

foto credit: Dan Dinu

Expoziția va poposi în 10 comune și orașe: Rucăr, Dâmbovicioara, Valea Mare Pravăț, Lerești, Nucșoara, Arefu, Câineni, Avrig, Sibiu și Făgăraș. Prima oprire, 5-15 iulie, expoziția o va face la Rucăr. Apoi, vreme de câte o săptămână va poposi în celelalte localități.

Prin fotografiile realizate de Dan Dinu și alți fotografi români, veți putea călători printre vârfuri semețe, flori, animale de-ale locului, plaiuri vechi și pe cărări neumblate. Pornind pe făgașul Făgărașilor, de la Urlătoarea Bâlei la culcușul râsului, de la Sâmbăta de Jos la 2544 de metri înălțime, de la Turnul Roșu la Lacul Galbena, acest album s-a născut din dorința Fundației Conservation Carpathia de a face accesibilă frumusețea Munților Făgăraș oamenilor de pretutindeni.

“O imagine înseamnă cât o mie de cuvinte, iar expoziția și albumul pe care fundația la lansat anului acesta adună ce e mai frumos la acești munți – oameni, locuri, povești care vorbesc despre fapte. Iar prin tot ceea ce facem noi, prin faptele noastre, încercăm să lăsăm în urma noastră un proiect unic în Europa prin care să conservăm natura. Încurajăm dezvoltarea durabilă a acestor comunități din regiunea Făgăraș, iar natura și tot ce ne oferă ea au un rol esențial. Este nevoie să protejăm acești plămâni ai României, iar aceste imagini deosebite au surprins tocmai esența acestor locuri de poveste”, a declarat Ioana Mehedin, Director Comunicare în cadrul Fundației Conservation Carpathia.

Conservarea naturii și proiectele de dezvoltare durabilă în Făgăraș rămân obiectivul Fundației Conservation Carpathia, dar și al celor care vor să lase mai departe, moștenire, un colț verde în această zonă a Europei.

Expoziția ajunge în comunitățile din regiune datorită suportului oferit de: Primăria Rucăr și Liceul Tehnologic ”Victor Slăvescu”, Primăria Dâmbovicioara și Centrul de Informare Turistică, Primăria Valea Mare Pravăț, Primăria Lerești, Primăria Nucșoara, Primăria Arefu, Primăria Câineni, Palatul Brukenthal Avrig, Muzeul ASTRA Sibiu, Primăria Făgăraș.

Programul expoziției

Rucăr, Argeș 05-15.07

Dâmbovicioara, Argeș 15-22.07

Valea Mare Pravăț, Argeș 22-29.07

Lerești, Argeș 29.07-05.08

Nucșoara, Argeș 5-12.08

Arefu, Argeș 12-19.08

Câineni, Vâlcea 19-26.08

Avrig, Sibiu 26.08-02.09

Sibiu 02-09.09

Făgăraș, Brașov 09-19.09

Fundația Conservation Carpathia a realizat expoziția itinerantă cu sprijinul OAK Foundation.

Despre Fundația Conservation Carpathia

Proiectul Fundației Conservation Carpathia a început prioritar cu protejarea de păduri și pășuni alpine în estul munților Făgăraș, iar din anul 2012 fundația a început să se implice activ și în refacerea zonelor degradate.

Din anul 2009 și până astăzi, proiectul a salvat de la exploatare peste 25.000 de hectare de păduri și pășuni alpine în sud-estul munților Carpați, unde a inițiat lucrări de reconstrucție ecologică și a stabilit măsuri de protecție, atât pentru pădure, cât și pentru animalele sălbatice.

Proiectul FCC este unic în România și reprezintă una din cele mai importante inițiative de conservare din Europa.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.