Leroy Merlin a investit aproximativ 1,5 mil. euro pentru proiecte de sănătate, mediu și educație în 2023

0

Leroy Merlin România, retailer specializat în construcții, decorațiuni și grădinărit, a investit anul trecut aproximativ 1,5 milioane euro în proiecte de responsabilitate socială, aliniate celor trei piloni strategici de CSR definiți la nivel de companie: împădurire și ecologizare, educație și sănătate. Pentru anul în curs, retailerul DIY a bugetat aproximativ 1,6 milioane euro inițiativelor de CSR, circa 500.000 euro, sub formă de sponsorizări, fiind deja alocați în primul semestru al lui 2024.

Retailerul DIY este puternic angrenat în acțiuni care sprijină bunăstarea românilor, fiind un partener strategic al comunității. Astfel, Leroy Merlin și-a asumat trei piloni de responsabilitate socială corporativă, în linie cu obiectivele ONU pentru dezvoltare durabilă: educație, mediu și sănătate, oferind sponsorizări în valoare de aproximativ 1,5 milioane euro asociațiilor nonguvernamentale naționale și locale care derulează proiecte de renovare, construcții și reconstrucții de școli sau spitale, plantare, ecologizare, mentorat, formare educațională și profesională, incluziune socială pentru grupuri vulnerabile

Leroy Merlin a dezvoltat parteneriate strategice la nivel regional și național cu organizații precum Zi de Bine, Asociația pentru Valori în Educație, Bookland, Grivița 53, Creștem România Împreună, Parada și FREE. În plus, magazinele și serviciile de suport ale companiei au inițiat parteneriate la nivel local, cumulând peste 60 de proiecte menite să sprijine aspecte societale esențiale pentru România.

Printre proiectele cheie sprijinite de Leroy Merlin în 2023 se numără:

  • InDependențe, derulat de Asociația Zi de Bine, sponsorizare de 25.000 euro pentru renovarea și relocarea centrului de informare și suport pentru adolescenții dependenți de droguri și părinții lor în Centrul ARAS Titan din Capitală. 

  • Picături de Bine, derulat de Asociația Zi de Bine, sponsorizare de 25.000 euro pentru implementarea unei spălătorii comunitare în localitatea Sanpaul din județul Cluj. 

  • Alerta Elev, derulat de Asociația Zi de Bine, sponsorizare de 25.000 euro pentru înființarea platformei Hartaedu.ro prin care parinții și profesorii se pot conecta pentru a semnala urgențe școlare.

  • Transformarea școlilor din Romania, derulat de Asociația pentru Valori în Educație, sponsorizare de 500.000 euro pentru un proiect care sprijină 200 de școli din 42 de județe prin implementarea unui sistemul educațional care să crească șansele de promovare a Bacalaureatului cu 42%,  prin cursuri de specializare pentru profesori, planuri de acțiune personalizare și suport pentru progresul continuu al elevilor.

  • Proiectul de renovare a școlilor derulat de asociația Bookland, sponsorizare de 200.000 euro pentru renovarea a 12 școli din mediul rural. 

”Grija pentru mediu, incluziunea, accesul egal la educație și servicii medicale de calitate sunt baza unei societăți sănătoase și prospere, cu șanse la bunăstare pe termen lung. Acestea sunt, de altfel, și elementele care formează fundația Leroy Merlin, cu care rezonăm profund ca organizație, echipă și indivizi. Avem șansa de a fi identificat parteneri strategici implicați, care ne ajută să direcționăm strategic eforturile noastre de CSR, să măsurăm cu precizie impactul în comunitate și perspectivele de viitor, iar anul acesta ne propunem să consolidăm atât parteneriatele cu ONG-urile locale și naționale, cât și să accelerăm acțiunile noastre responsabile, ca echipă și organizație”, a declarat Mihaela Voinea, Lider Dezvoltare Durabilă Leroy Merlin România.

Anul acesta, compania a bugetat aproximativ 1,6 mil. euro sub formă de sponsorizări, donații și voluntariat pentru susținerea ong-urilor partenere pe pilonii de mediu, sănătate și educație. Aproximativ 500.000 euro au fost direcționați deja, în intervalul ianuarie-iunie 2024, către Asociația Zi de Bine, pentru proiecte precum: Bine cu Mine – deschiderea unui Centru social de psihoterapie care va oferi servicii gratuite la Timișoara, In-Dependențe – pentru structura unei secții dedicate tinerilor dependenți de droguri în cadrul spitalului de psihiatrie Voila, din Câmpina sau Plantați în amintire – amenajarea a două parcuri noi în Lugoj și București, cu mesteceni plantați în amintirea cuiva drag care a decedat. 

Leroy Merlin și-a luat angajamentul de a fi un business cu o componentă puternică de economie circulară, pentru o planetă mai sănătoasă, oameni fericiți și prosperitate. Compania se dedică zi de zi  misiunii de a oferi servicii și produse durabile, eficiente energetic și sustenabile pentru toți cei care își doresc să aibă un impact pozitiv asupra planetei.

Despre Leroy Merlin

Leroy Merlin, membră a Grupului Francez ADEO, este lider european al pieței de bricolaj, cu o istorie de peste 100 de ani ca retailer specializat în construcții, decorațiuni și grădinărit.

Harta ADEO cuprinde peste 1000 de magazine situate în 20 de țări ce deservesc 500 de milioane de locuitori și profesioniști. Suntem 150.000 de colegi, lideri dezvoltați într-o cultură a intraprenoriatului, animați de un scop comun: să fim utili nouă, celorlalți, comunităților și întregii lumi, să oferim soluții eficiente și responsabile de îmbunătățire a locuințelor.

În România funcționează 21 magazine Leroy Merlin, cu aproape 3500 de angajați în 15 orașe: București, Cluj-Napoca, Craiova, Ploiești, Brașov, Constanța, Sibiu, Suceava, Târgu Mureș, Bacău, Iași, Timișoara, Oradea, Târgoviște și Arad.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine aproape 60 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem programe educaționale (învățare și dezvoltare) cu diverse tematici și am lucrat cu peste 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.