Julius Meinl se alătură inițiativei Coffee&Climate pentru susținerea micilor fermieri producători de cafea

0

Julius Meinl, furnizor de cafea premium, se alătură inițiativei Coffee&Climate, marcând astfel o etapă importantă în eforturile alianței de a aborda provocările pe care le ridică schimbările climatice pentru familiile de mici producători de cafea. Cu activitate de peste 10 ani, c&c este una dintre cele mai rezistente rețele din peisajul sustenabilității cafelei, promovând colaborarea între partenerii publici și privați pentru a aborda impactul profund al schimbărilor climatice asupra producției de cafea.

Julius Meinl este un jucător cheie pe piața cafelei, iar aderarea sa la alianța c&c aduce o valoare substanțială. Compania recunoaște urgența abordării schimbărilor climatice în sectorul cafelei. Angajamentul Julius Meinl se aliniază, prin urmare, cu obiectivul general al c&c: răspunsuri eficiente la schimbările climatice, creșterea rezilienței și, în cele din urmă, îmbunătățirea mijloacelor de trai ale familiilor de mici producători de cafea. 

Christina Meinl, membră a celei de-a cincea generații a familiei, și-a exprimat dedicarea față de această cauză, declarând: „Ca afacere de familie, ne-am condus întotdeauna compania într-un mod responsabil și este datoria noastră să ne asumăm un rol activ în crearea și aderarea la inițiative durabile care vor avea un impact pozitiv asupra întregii industrii a cafelei. Întotdeauna ne-am străduit să oferim cele mai bune amestecuri de cafea pasionaților de cafea din întreaga lume, iar aderarea la inițiativa Coffee&Climate ne întărește dedicarea față de aprovizionarea etică și practicile durabile.”

Marcel Loeffler, CEO al grupului Julius Meinl, prezintă angajamentul Julius Meinl: „Ne propunem să răspândim Cultura Cafenelelor Vieneze în întreaga lume, asigurând în același timp un viitor mai durabil și mai echitabil, de la fermieri la consumatori. Această misiune cuprinde programe de reducere a emisiilor de gaze cu efect de seră și inițiative de economie circulară și se cumulează în activități dedicate cu fermierii și comunitățile locale la origine. Programul Generations din Columbia și Uganda, menit să promoveze cele mai bune practici și să asigure mijloace de trai durabile, atestă acest angajament. Scopul final este de a ne asigura că fermierii pot transmite cunoștințele și culturile de cafea într-un mod semnificativ generațiilor următoare.”

Stefan Ruge, manager de program Coffee&Climate, subliniază importanța acestui parteneriat, declarând: „Primirea companiei Julius Meinl ca nou membru ne oferă ocazia de a ne extinde eforturile proactive și de colaborare în abordarea provocărilor legate de schimbările climatice. Angajamentul principal al c&c constă în sprijinirea familiilor de mici producători de cafea. Colaborând îndeaproape atât cu aceste familii, cât și cu parteneri apreciați în domeniul cafelei, ne străduim să dezvoltăm sisteme de producție robuste și rezistente la schimbările climatice. Scopul este de a asigura durabilitatea cafelei, sporind în același timp securitatea alimentară și diversificarea veniturilor în aceste comunități. Cu sprijinul dedicat al Julius Meinl, așteptăm cu nerăbdare să fortificăm și să extindem aceste inițiative de impact în toate regiunile programului nostru.”

În contextul schimbărilor climatice, sectorul cafelei se confruntă cu o amenințare majoră, necesitând o colaborare strânsă pentru asigurarea unor mijloace de subzistență rezistente și pentru promovarea unor peisaje sănătoase. Julius Meinl, ca parte a c&c, va juca un rol crucial în acest efort de colaborare.

Despre inițiativa Coffee&Climate

Inițiativa Coffee&Climate (c&c) este un parteneriat precompetitiv între actori publici și privați. Împreună, aceștia se străduiesc să sprijine familiile de mici producători de cafea și comunitățile acestora pentru a răspunde în mod eficient la schimbările climatice, pentru a-și spori rezistența și pentru a-și îmbunătăți mijloacele de trai.

http://www.coffeeandclimate.org/

Despre Julius Meinl

Fondată în 1862, Julius Meinl este una dintre cele mai vechi companii de prăjire a cafelei din lume și un brand emblematic al cafenelelor din Viena. Dedicarea pentru calitate este o marcă de familie, menținută timp de cinci generații. Cu 160 de ani de experiență în aprovizionarea, amestecarea și prăjirea cafelei, Meinl este furnizorul preferat de cafea pentru cele mai importante cafenele din Viena. Astăzi, cafelele și ceaiurile Meinl contribuie la crearea unor momente semnificative pentru clienții din întreaga lume și sunt vândute în peste 50.000 de hoteluri, cafenele și restaurant din 70 de țări, plus într-un număr mare de puncte de vânzare cu amănuntul.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 55 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem programe educaționale (învățare și dezvoltare) cu diverse tematici și am lucrat cu peste 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.