Începe CODRU Sustainart Village, dedicat naturii și sustenabilității. 

0

Asociația Codru Festival împreună cu Galeria Galateca și Asociația Culturală Neo Art România aduce la Timișoara Creative Sustenable Week. Deschiderea oficială a evenimentului va avea loc vineri, 6 octombrie, de la ora 19:30 la CODRU Urban Garden (Cazarma U). Activitățile se vor desfășura concomitent în 4 orașe din țară: Timișoara, București, Cluj și Reșița până în 15 octombrie.

În cadrul evenimentului vor avea loc expoziții, performance-uri, conferințe urmate de artist talk-uri, proiecții de filme, dar și tururi ghidate. Toate activitățile din cadrul evenimentului au ca temă principală sustenabilitatea și conviețuirea cu natura. CODRU Sustainart Village aduce în prim plan tema dezvoltării urbane sustenabile, prin reconectare cu natura chiar din mijlocul orașului. 

Vor expune artiști naționali și internaționali din: București, Cluj, Timișoara, Marea Britanie și Germania. La Cazarma U veți vedea o expoziție arte vizuale și decorative realizată de Alin Carpen (BUC), Laura Duduleanu (TM), Petru Lucaci (BUC), Andreea Medar (TM), Nicolae Moldovan (TM), Lelia Rus (BUC), Elena Scutaru (BUC), Valentina Ștefănescu (TM) și Mihai Zgondoiu (TM). În Piața Unirii Anca Boeriu (BUC), Alexandru Simion Boeriu (BUC), Sergiu Chihaia (BUC), Augustin Cupșa (BUC), Muhau Stoicoviciu (BUC) și Vlad Țenu (UK) vor expune mai multe instalații urbane. Iar designeri: Roxana Puriș – Pur Clothing, Sabinne, Katerini, Alexe Popescu, Nicoleta Bucșaru, Octavia Chiru, Monom vor prezenta colecții realizate din materiale naturale. 

Un punct de repet al CODRU Sustenable Village va fi expoziția realizată de Automobile Bavaria Group (BMW). Cei care vizitează expoziția vor putea să vadă machete sau schițe expuse pentru prima dată în lume. Tot în cadrul evenimenului vor fi organizate 3 workshop-uri: Sergiu Chihaia – prelucrare palstic, Sabinne – workshop upcycled fashion, Nicoleta Bucșaru – lână împâslită. Curatori evenimentului sunt Elena Aronoaie-Adorian, Anca Boeriu, Andreea Sandu și  Alina Tofan.

𝐂𝐎𝐃𝐑𝐔 𝐒𝐮𝐬𝐭𝐚𝐢𝐧𝐚𝐫𝐭 𝐕𝐢𝐥𝐥𝐚𝐠𝐞 – este un proiect de educație, care aduce în prim plan tema dezvoltării urbane sustenabile prin reconectarea la natură în mijlocul orașului. CODRU Sustainart Village, la fel ca și CODRU Festival, este construit pe cei patru piloni de bază: Artă și Cultură, Educație, Divertisment și Sustenabilitate. Acești piloni se regăsesc în fiecare proiect CODRU. 

Proiectul face parte din Programul cultural național Timișoara – Capitală Europeană a Culturii în anul 2023 și este finanțat prin programul LightOverBorber2023+, derulat de Centrul de Cultură și Artă al Județului Timiș, cu sume alocate de bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Culturii.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 55 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem programe educaționale (învățare și dezvoltare) cu diverse tematici și am lucrat cu peste 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.