Holcim România se alătură proiectului “Plantăm fapte bune” și împădurește județul Brașov cu 75.000 de puieți

0

Holcim România, cel mai mare producător de materiale de construcții de pe piața locală, se alătură proiectului „Plantăm fapte bune în România” şi împădureşte 15 hectare din comuna Dumbrăvița, județul Braşov, cu 75.000 de puieți de frasin și gorun, în cadrul unui inițiative ce se va desfășura pe parcursul a trei ani. Până acum, Holcim a finalizat plantarea unui prim lot de 25.000 de puieți.

Acțiunea Holcim face parte dintr-o inițiativă amplă, realizată în parteneriat cu Plantăm fapte bune în România”, ce se va desfășura pe parcursul a trei ani. La finalul campaniei vor fi plantați 75.000 de puieți de frasin și gorun, pe o suprafață de 15 hectare din comuna Dumbrăvița, județul Brașov, urmând ca terenurile împădurite să fie îngrijite pe o perioadă de 3-5 ani de la data plantării.

În prezent, Holcim a plantat un prim lot de 25.000 de puieți pe o suprafață de 5 hectare din comuna Dumbrăvița. Compania va continua împăduririle în următorii doi ani. Pentru acțiunea din acest an, Holcim a contribuit cu 60.000 de euro, suma acoperind costurile plantării puieților și îngrijirea acestora până la maturitate.

Implicarea în proiectul <<Plantăm fapte bune în România>> a venit ca o completare naturală a angajamentului nostru pentru sustenabilitate, prin care ne-am propus să reducem emisiile de carbon cu 20% până în 2030. Grija față de mediu constituie o prioritate, fiind transpusă în proiecte dedicate acestui subiect. Din 2015 am investit constant în proiecte de responsabilitate socială dedicate atât zonei de mediu, cât și celor de educație, sănătate și infrastructură. Ne dorim un viitor verde pentru generațiile următoare și facem din acest lucru o prioritate strategică pe care o aplicăm atât la nivel de business, cât și individual”, a menționat Alina Cristea, Manager CSR și Proiecte Educaționale în cadrul Holcim România.

Pentru plantare s-au ales frasinul și gorunul, ele fiind compatibile cu solul zonei. De altfel, cele două specii coabitează foarte bine, frasinul contribuind la dezvoltarea gorunului prin regenerarea elagajului natural (îndepărtarea ramurilor din partea inferioară a coroanei unui arbore). Ambele specii au longevitate și reprezintă piloni de bază în dezvoltarea habitatelor colinare forestiere.

În 2012, Holcim a fost printre primele companii care au susținut financiar inițiativa <<Plantăm fapte bune în România>>, iar angajații săi ne-au fost voluntari în numeroase acțiuni de plantare. Spre exemplu, astăzi, pădurea din Armășești, județul Ialomița, ce măsoară circa 6 hectare, una din printre primele plantații înființate de către asociație, se datorează inclusiv lor. Suntem bucuroși că putem duce mai departe faptele bune și că avem ocazia să prindem noi rădăcini acolo unde este atâta nevoie de verde”, a precizat Simona Camburu, Coordonator Fundrasing al proiectului Plantăm fapte bune în România”.

Inițiativa de plantare reprezintă una dintre dovezile angajamentului asumat de Holcim pentru sustenabilitate. Acest angajament are la bază un nou model de colaborare (ECONCEPT), ce constă într-o ofertă competitivă de produse și soluții ECO și în obiective clare pentru atingerea sustenabilității în construcții. Prin intermediul noului model de business, compania își propune să reinventeze modul în care se construiește, cu responsabilitate față de mediu și respect pentru generațiile viitoare.

***

Despre Holcim România

Holcim (România) S.A. activează de peste 20 de ani în sectorul materialelor de construcții din România. Compania deţine 2 fabrici de ciment în Câmpulung şi Aleșd, o staţie de măcinare, 18 staţii ecologice de betoane, 3 staţii de agregate, 2 staţii de lianţi speciali şi 3 terminale de ciment în Bucureşti, Turda și Roman. Holcim are aproximativ 800 angajați în România.

Holcim România este membră a grupului LafargeHolcim, care s-a născut în urma fuziunii între egali dintre Lafarge și Holcim în 2015. Având peste 180 de ani de experiență combinată, Grupul rezultat în urma fuziunii își propune să între într-o nouă eră de tehnologii și inovații de vârf în industria materialelor de construcții, pentru a face față provocărilor secolului 21.

Grupul de companii Holcim România include Somaco Grup Prefabricate (ce deține 5 fabrici de prefabricate și una de BCA) și Geocycle România (cu 3 puncte de lucru pentru pre-tratarea deșeurilor).

***

Despre „Plantăm fapte bune în România”

Din 2011 și până în prezent, 44.000 de voluntari au plantat și îngrijit peste 1.841.500 de copăcei pe un total de 470 de hectare de terenuri publice neproductive în 33 de județe.

În 2013, inițiativa a primit Înaltul Patronaj al Alteței Sale Regale Principesa Margareta a României, iar de-a lungul anilor i s-au acordat 14 distincții din partea comunității. Reprezentantul legal al inițiativei este Asociaţia EcoAssist din București.

Despre autor

avatar

Înființată în 2008, EcoAssist are drept misiune generarea unei mișcări sociale în domeniul protecției mediului care implică, în primul rând, voluntarii. “Impactul proiectelor realizate prin EcoAssist a dus la mobilizarea unui număr mare de oamenii, iar eu am crezut întotdeauna că oamenii care petrec timp în folosul comunității sunt exact oamenii de care România are nevoie”, mărturisește Liana Buzea, fondator EcoAssist. “Plantăm fapte bune în România” este inițiativa națională de împădurire pe bază de voluntariat, aflată sub Înaltul Patronaj al Alteţei Sale Regale Principesa Margareta a României și începută de EcoAssist în 2011, Anul internațional al pădurilor și Anul European al voluntariatului. Misiunea inițiativei este aceea de a crește și proteja păduri. Din portofoliul EcoAssist, mai fac parte, alături de “Plantăm fapte bune în România” și ale proiecte. EcoAssist este inițiatorul și reprezentantul legal al primei ediții a "Let's Do It, Romania!" – mișcarea internațională de curățarea țării într-o singură zi, prin implicarea societății civile, a cetățenilor și a autorităților, “Salvați Spațiile Verzi”, campanile națională de advocacy și lobby pentru legislația spațiilor verzi sau “Broșura ECO”, ce a avut drept obiectiv promovarea ecologiei în București.

Comentează

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.