Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Farmexim și Help Net și-au redus amprenta de carbon în 2020 și au contribuit la diferite programe educaționale și de sănătate

0

București, 01 Iulie 2021 – Help Net și Farmexim, parte a Phoenix group, unul dintre cei mai importanți furnizori de servicii medicale din Europa, au reușit pe tot parcursul anului 2020 să genereze mai puține deșeuri și să optimizeze consumul de energie, datorită politicii de sustenabilitate și a concentrării constante asupra protecției mediului înconjurător.

Farmexim a făcut eforturi considerabile pentru reducerea cantității deșeurilor din plastic, folosind exclusiv cutii din mase plastice reutilizabile și achiziționând folie de ambalare mai subțire. Ca parte a aceluiași proces de creștere a sustenabilității, Farmexim reciclează hârtie, carton, foliile din plastic, benzile elastice din cauciuc și a redus cu 150%, în 2020, cantitatea de deșeuri metalice generată de lucrările de amenajare a spațiilor de depozit.

Help Net a diminuat cu 67% cantitatea de deșeuri farmaceutice, printr-un management îmbunătățit al stocurilor, dar și cantitatea de deșeuri din hârtie cu 25%, ca urmare a digitalizării activităților de marketing. Un mare pas înainte în direcția sustenabilității a fost înlocuirea pungilor din plastic folosite pentru distribuția medicamentelor cu pungi din materiale ecologice, rezultate din compostare.

Reducerea consumului de energie este unul dintre obiectivele Farmexim și Help Net, iar în anul 2020 ambele companii au luat măsuri de raționalizare a consumului de energie electrică și de carburant. Astfel, Farmexim a optat pentru iluminatul LED în depozite, a introdus iluminatul pe bază de senzori în zonele nou-amenajate și a continuat procesul de înnoire a parcului auto, optând pentru motorizări mai prietenoase cu mediul. Tot în 2020, Help Net a montat monitoare LCD cu un consum energetic redus în 150 de farmacii și toate farmaciile nou deschise au fost prevăzute cu iluminat LED.

Accelerarea procesului de digitalizare, prin folosirea sistemului electronic de fidelizare a pacienților, precum și promovarea diverselor inițiative de marketing exclusiv prin mijloace digitale, este un angajament pe termen lung al Farmexim și Help Net în direcția eficientizării serviciilor pentru pacienți din punct de vedere al sustenabilității.

Peste 180.000 de Euro donați în sprijinul unor cauze sociale

Într-un an marcat de criza sanitară, Help Net a contribuit la lupta împotriva COVID-19 și a direcționat suma de 100.000 euro în scopul dotării spitalelor din România și creării condițiilor vitale de tratament. De asemenea, Help Net a făcut donații de peste 80.000 de Euro pentru educație, prin programul de burse ”Student la liceu’’, pentru sport, prin susținerea Academiei de fotbal Gică Hagi și pentru susținerea terapiilor copiilor cu autism.

2020 a fost un an care a avut un impact puternic în societate, un an în care Farmexim și Help Net s-au dedicat prin toate mijloacele și resursele susținerii accesului pacienților la servicii de sănătate de calitate. Obiectivul nostru pe termen lung este de a construi un întreg ecosistem de sănătate care să sprijine comunitatea cu informații și consiliere, contribuind astfel la creșterea stării de sănătate a oamenilor și la eforturile de prevenție. În 2021, Help Net și Farmexim vor continua în același spirit al solidarității și responsabilității pentru mediu și comunitate, cu obiectivul de a iniția proiecte valoroase pentru societate și mediul înconjurător’’, a declarat Sebastian Ring, Managing Director Farmexim și Help Net.

Rapoartele de sustenabilitate ale Farmexim și Help Net au fost publicate și sunt disponibile aici, respectiv aici.

| www.farmexim.ro | www.helpnet.ro | www.phoenixgroup.eu

Farmexim este primul importator și distribuitor de produse farmaceutice înființat în 1990 în România, având 800 de angajați și asigurând acoperire națională prin centrul logistic central de la Balotești și cele 10 puncte de lucru din principalele orașe ale țării: Timișoara, Oradea, Cluj, Sibiu, Brașov, Constanța, Galați, Iași, Ploiești și Craiova.

Înființată în 1998, compania Help Net Farma operează unul dintre cele mai mari lanțuri farmaceutice din România. Farmaciile Help Net se află în top 3 lanțuri farmaceutice în România, cu peste 400 de unități deschise la nivel național și aproximativ 2500 de angajați care oferă servicii de calitate înaltă pentru peste 3,7 milioane de pacienți.

Farmexim și Help Net își concentrează activitatea asupra oamenilor, cu scopul de a contribui la o viață mai sănătoasă și un viitor mai bun. Din 2018, fac parte din concernul german PHOENIX group, lider european în servicii integrate de sănătate.

PHOENIX group are o prezență activă în 27 de țări și o acoperire geografică unică în întreaga Europă și contribuie esențial la serviciile integrate de sănătate, cu peste 39.000 de angajați. Corporația germană vine în sprijinul farmaciilor, medicilor și instituțiilor medicale cu servicii de sănătate în 161 centre de distribuție și operează 2.800 de farmacii în 14 țări europene.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.