Educație pentru sănătate și stil de viață sustenabil la  CSEI ”Constantin Păunescu” Recaș

0

Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă ”Constantin Păunescu” în anul școlar 2023-2024 debutează cu continuarea proiectului de acreditare Erasmus+ pentru mobilități în domeniul educației școlare nr. 2023-1-RO01-KA121-SCH-0000118723, finanțat prin programul Erasmus+ al Uniunii Europene.

Proiectul de anul acesta are ca scop creșterea calității educației oferite elevilor prin intermediul formării profesionale a 10 profesori, pentru dezvoltarea competențelor/aptitudinilor necesare formării de abilități privind un stil de viață sănătos și sustenabil la elevi prin educație pentru sănătate.

În ultima perioadă auzim tot mai des despre comportamente de risc ce au consecinţe negative, pe termen scurt şi lung, asupra sănătăţii fizice şi psihice, care reduc calitatea vieţii şi starea de bine a persoanei. În acest sens, anul acesta elevii de la CSEI ,,C-tin Păunescu” Recaș vor avea parte de activități în direcția formării unei conștiințe ecologice         și a unui comportament sustenabil, contribuind astfel la protecția mediului și dezvoltarea comportamentelor sanogenetice proprii, la reziliența și creșterea șanselor lor de a se integra social/emoțional atât în comunitate cât și pe piața muncii.

Formarea unei conștiințe ecologice și a unui stil de viață sănătos la elevi va contribui implicit la sănătatea mediului  de trai, la prevenirea comportamentelor nocive asupra organismului și va genera schimbări de comportament cu privire la dezvoltarea durabilă. 

Resursele dezvoltate pe parcursul proiectului vor fi publice și vor reprezenta o resursă pentru    comunitatea profesională a cadrelor didactice din învățământul special, special integrat și general.

Acreditarea obținută, cu un buget de 18,000.00 € atribuit pe o perioadă de 15 luni, reprezintă o oportunitate de  dezvoltare instituțională extrem de importantă în demersurile de modernizare și internaționalizare ale centrului școlar Constantin Păunescu Recaș.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 50 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem programe educaționale (învățare și dezvoltare) cu diverse tematici și am lucrat cu peste 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.