Digitalizare și dezvoltare durabilă la CSEI ”Constantin Păunescu” Recaș  

0

În perioada 2022 – 2027 Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă ”Constantin Păunescu” Recaș este  beneficiarul proiectului de acreditare Erasmus+ pentru mobilități în domeniul educației școlare – nr. 2022-1- RO01-KA121-SCH-000062329, finanțat prin programul Erasmus+ al Uniunii Europene.  

Proiectul are ca scop creșterea calității educației oferite elevilor prin intermediul formării profesionale a  36 de profesori, în doua direcții strategice:  

– dezvoltarea competențelor digitale (utilizarea/adaptarea platformelor și a resurselor  REM) pentru educația copiilor cu cerințe educaționale speciale și  

– formarea de competențe pentru transmiterea unor cunoștinte/valori/deprinderi legate de  dezvoltare durabilă și mod de viața sustenabil la elevii școlii.  

Pe parcursul celor 5 ani de proiect cadrele didactice vor utiliza, adapta și crea platforme digitale  specifice pentru educația copiilor cu CES. De asemenea vor lucra în direcția formării unei constiințe ecologice  și a unui comportament sustenabil la elevi, contribuind astfel la protecția mediului și dezvoltarea  comportamentelor sanogenetice proprii, la reziliența și la creșterea șanselor lor de a se integra și de a avea un  comportament proactiv pe piața muncii. Resursele dezvoltate pe parcursul proiectului vor fi publice și vor  reprezenta o resursă pentru comunitatea profesională a cadrelor didactice din învățământul special, special  integrat și general.  

 Acreditarea obținută, cu un buget de 29,280.00 € atribuit primelor 15 luni, reprezintă o oportunitate de  evoluție instituțională extrem de importantă în demersurile de modernizare și internaționalizare ale centrului  școlar.  

Proiect finanţat de Comisia Europeană prin Programul Erasmus+. Toate informaţiile reprezintă responsabilitatea  exclusivă a echipei de proiect iar Agenţia Naţională pentru Programe Comunitare în Domeniul Educaţiei şi Formării  Profesionale şi Comisia Europeană nu sunt responsabile pentru modul în care este folosit conţinutul acestor informaţii.  

Director, Prof. psihopedagogi,  

Prof. psih. Mariana HEBER Duțescu Maria-Cristina, Oarcea Diana-Patricia 

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 40 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu peste 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.