Compania românească Humans.ai a participat alături de Nvidia la COP28, cel mai important summit mondial pentru acțiuni climatice

0

Startup-ul românesc a fost invitat de Commonwealth să prezinte potențialul inteligenței artificiale de a rezolva o parte dintre problemele climatice cu care se confruntă omenirea

București, 7 decembrie 2023 – În cadrul Conferinței Națiunilor Unite privind Schimbările Climatice, COP28, Humans.ai, în colaborare cu Commonwealth Secretariat, NVIDIA și UC Berkeley, a prezentat cele mai recente inovații în inteligență artificială pentru rezolvarea problemelor climatice.

În cadrul panelului la nivel înalt organizat de Secretarul General al Commonwealth-ului, Patricia Scotland KC, CEO-ul Humans.ai, Sabin Dima, a prezentat parteneriatul cu Commonwealth Secretariat, NVIDIA și UC Berkeley, menit să aducă tehnologia IA pentru acțiuni climatice și susținerea tinerilor în fața mai multor reprezentanți din statele membre ale Commonwealth-ului, organizații internaționale și grupuri de femei și tineret, companii mari de technologie, startup-uri și organizații neguvernamentale.

Humans.ai, în colaborare cu Universitatea Berkeley din California, a prezentat toolkit-ul Smart Village, evidențiind utilizarea IA pentru îmbunătățirea vieții în zonele rurale și oferind oportunități practice pentru miliardele de locuitori din aceste zone.

Acest parteneriat reprezintă o continuare a Consorțiului Commonwealth pentru Inteligență Artificială (CAIC), lansat în aprilie 2023, din care face parte și compania Humans.ai, ce are ca obiectiv consolidarea capacității interne de IA a statelor mici, beneficiind de inovații globale și consolidând reziliența infrastructurii și lanțurilor de aprovizionare locale. 

„Inteligența artificială are potențialul de a transforma lumea în bine, dar numai dacă este utilizată responsabil și etic”, a declarat Secretarul General al Commonwealth-ului, Patricia Scotland, în deschiderea evenimentului, subliniind importanța abordării responsabile a tehnologiei AI în cadrul întregului ecosistem. 

„În toate angajamentele mele, am informat oamenii că inteligența artificială nu este doar un spectacol tehnologic; este un instrument care ne poate permite să abordăm provocările globale în mod agresiv. Pe măsură ce ne reunim aici, COP28 este în desfășurare, iar problema schimbărilor climatice se profilează, IA poate juca un rol esențial în abordarea schimbărilor climatice, îmbunătățind capacitatea noastră de a monitoriza, modela și atenua efectele acesteia. Este un aliat puternic în urmărirea Obiectivelor de dezvoltare durabilă și un catalizator al creșterii economice. Diviziunea digitală dintre țările membre cu venituri mari și cele cu venituri mici rămâne semnificativă, ceea ce ar putea fi exacerbată de creșterea IA. Prin urmare, trebuie să lucrăm împreună pentru a elimina în mod eficient lacunele de date și competențe.”, a completat Secretarul General al Commonwealth-ului.

Sabin Dima, fondatorul și CEO-ul Humans.ai, a subliniat importanța echității și accesului la informații actualizate, evidențiind rolul IA în oferirea de soluții în timp real pentru grupurile vulnerabile: „Să construiești soluții de inteligență artificială de impact înseamnă nu doar să aduci inovație, ci să folosești puterea tehnologiei pentru a facilita accesul la cunoaștere și la schimbare. La Humans.ai, ne angajăm să folosim tehnologia pentru a crea soluții cu beneficii reale celor care au nevoie, aducând un viitor mai optimist și durabil pentru toți.”, a declarat Sabin Dima, CEO-ul și fondatorul Humans.ai.

„Democratizarea tehnologiei IA pentru a împuternici cei 3,8 miliarde de oameni din zonele rurale ale lumii este esențială pentru sustenabilitatea planetei noastre. Humans.ai colaborează cu UC Berkeley și Commonwealth Nations în dezvoltarea unui instrument altruist puternic pentru a da voce celor neauziți. Instrumentul devine mai inteligent pe măsură ce se angajează într-o conversație bidirecțională cu oameni care oferă informații și soluții actualizate în timp real.”, a explicat Sabin Dima.

În cadrul prezentării, directorul executiv al Centrului Garwood pentru inovare corporativă și șeful Școlii de Afaceri de la Universitatea Berkeley din California, profesorul Solomon Darwin, a declarat: „Explorarea inteligenței artificiale pentru acțiunile climatice necesită conștientizare globală și rețele pentru a genera capital social pentru restabilirea bilanţului în declin al pământului. Pentru a promova acest efort, studenții noștri de la Berkeley lucrează pentru a dezvolta acest instrument IA care ajută în procesul de conștientizare, afișează o imagine reală a planetei noastre în deteriorare, este simplu de înțeles, enumeră activele cheie ale pământului care susțin viața și promovează bunăstarea planetei.”

Participanții au evidențiat necesitatea de colaborare continuă cu tinerii pentru a construi un viitor mai rezistent la schimbările climatice, susținut de IA.

Despre Humans.ai

Humans.ai este o companie de deep-tech care a creat primul model etic de IA și blockchain. Compania a dezvoltat o platformă dedicată creării și guvernării inteligenței artificiale, cu accent pe synthetic media. Aceasta bibliotecă de instrumente de IA este disponibilă într-o suită de tip studio de creație în care utilizatorii și companiile vor putea să aleagă și să selecteze modelele IA de care au nevoie pe măsură ce își aduc ideile la viață.

Echipa Humans.ai creează și gestionează genomuri digitale, care încorporează elemente precum vocea, imaginea și gesturile umane, pentru a dezvolta apoi actori sintetici, digitali. Compania continuă să investească în dezvoltarea inovațiilor din spatele ecosistemului Humans.ai și să le permită inovatorilor să își publice și să monetizeze tehnologiile de inteligență artificială pentru adopție la scară largă.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 55 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem programe educaționale (învățare și dezvoltare) cu diverse tematici și am lucrat cu peste 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.