Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Colaj Climatic, un board game internațional despre schimbările climatice, a ajuns în România

0

Colaj Climatic, un board game despre schimbările climatice, care se joacă atât online cât și offline, în echipe, a ajuns și în România. În luna aprilie a avut loc lansarea oficială, susținută de Roxana Buzețelu, fondator al ONG-ului Micile Bucurii și referent pe România al brandului internațional.

Prezent deja în 46 de țări, Colaj Climatic este un atelier distractiv, participativ și creativ care le permite participanților să învețe prin joc despre cauzele și consecințele schimbărilor climatice, având la bază raportul Intergovernmental Panel on Climate Change (IPCC) – cea mai de încredere resursă despre schimbările climatice din lume. În momentul de față sunt 5000 de facilitatori ai acestui joc la nivel global.

Climate Collage este sponsorizat de Valérie Masson-Delmotte, co-președinte al grupului de lucru IPCC și om de știință. Colaj Climatic a fost, printre altele, citat de fostul ministru francez pentru tranziția ecologică și de solidaritate, Nicolas Hulot, ca un joc care demonstrează inteligent și cu succes complexitatea unei situații care nu este nici foarte vizibilă, nici tangibilă – că oamenii afectează evoluția climei și că consecințele schimbărilor climatice vor fi foarte dăunătoare pentru activitățile umane.

Sunt foarte entuziasmată că putem juca acum Colaj Climatic și în România, este un joc inovator, de echipă, ce mizează pe creativitate și pe informație valoroasă despre mediu, fără să fie greoaie, ca în rapoartele științifice, uneori. Este o modalitate genială de a înțelege baza științifică a schimbărilor climatice, un pas important pentru ca apoi să acționăm, fiecare dintre noi, în viața de zi cu zi, pentru un trai sustenabil și o natură sănătoasă“ spune Roxana Buzețelu, fondator al ONG-ului Micile Bucurii și referent pe România al brandului internațional.

Mod de joc: Timp de 3 ore, participanții vor fi împărțiți în echipe pentru a găsi relațiile cauză-efect dintre cele 42 de cărți. În mod colectiv, vor construi un colaj care să explice schimbările climatice. Folosind nu doar mințile lor raționale, ci și creativitatea, vor adăuga culoare, vor alege un titlu, vor desena și vor scrie mesaje în jurul cărților. Detalii suplimentare la romania@climatecollage.org.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.