bonapp.eco, aplicația care oferă economii  de 50%-80% la produsele alimentare, se extinde la Brașov

0
  • Peste 200.000 de utilizatori au descărcat aplicația mobilă bonapp.eco de la lansare în noiembrie 2021

  • Compania a salvat până acum 250 de tone de alimente ce riscau să ajungă la gunoi

  • Numărul de parteneri afiliați ai bonapp.eco ajunge la 900 în București și 100 în Cluj-Napoca

  • Compania intenționează să se extindă în alte 10 orașe din România până în decembrie 2024

Din 10 aprilie, bonapp.eco – aplicația mobilă care combate risipa punând în legătură utilizatorii și comercianții care vând alimente aproape de data expirării – se extinde la Brașov.

Startup-ul românesc se lansează cu 30 de parteneri în Brașov, inclusiv magazine alimentare, restaurante, brutării și cafenele. Aceștia includ brand-uri precum Domino’s Pizza, Glovo Express, Haplea, Hello Donuts, NoodlePack, Starbucks și Secom, precum și magazine sau restaurante locale.

Prin aplicația mobilă bonapp.eco, care este disponibilă pe iOS și Android, utilizatorii pot cumpăra produse alimentare care se apropie de data expirării, la reduceri de 50% până la 80%.

Cu o populație de peste 250.000 de locuitori, Brașovul a fost întotdeauna în topul nostru pentru expansiune. Pe lângă demografia favorabilă, orașul oferă o potrivire culturală promițătoare pentru bonapp.eco. Brașovul se bucură de un ecosistem înfloritor, cu tineri și oameni educați, care împărtășesc valorile noastre”, a declarat Diego Roy de Lachaise, CEO și co-fondator bonapp.eco.

Până în prezent, peste 200.000 de utilizatori au descărcat aplicația în București și Cluj-Napoca și au salvat 250 de tone de alimente de la aruncare.

Co-fondatorul și CCO bonapp.eco Luka Zivkovic a adăugat: „Risipa alimentară impactează negativ din punct de vedere financiar atât comercianții, cât și producătorii și consumatorii și reprezintă, de asemenea, o amenințare majoră pentru mediu. Într-o perioadă în care inflația lovește puternic, bonapp.eco poate veni în ajutorul consumatorilor. Prin extinderea aplicației la Brașov, ne urmărim neîncetat misiunea: să transformăm provocările de mediu, economice și sociale cauzate de risipa alimentară într-o oportunitate durabilă în beneficiul tuturor.”

40% din producţia mondială de alimente este risipită, potrivit WWF. Numai risipa alimentară reprezintă 10% din totalitatea gazelor cu efect de seră la nivel mondial. Pe lângă exacerbarea schimbărilor climatice, risipa alimentară provoacă și pierderi semnificative retailerilor. Numai în România, 2,2 milioane de tone de alimente ajung în gropile de gunoi în fiecare an, potrivit Agenției Europene de Mediu.

Până în prezent, bonapp.eco a strâns 1,4 milioane EUR de la business angels și VCs. Fondatorii companiei plănuiesc o nouă rundă de strângere de fonduri în mai 2024. Noile fonduri vor continua să susțină extinderea companiei în zece orașe din România.

*****

DESPRE BONAPP.ECO

Bonapp.eco este un startup românesc care combate risipa alimentară. Aplicația companiei, disponibilă pe iOS și Android, conectează utilizatorii cu comercianții locali, inclusiv magazine alimentare, restaurante, magazine, benzinării, brutării, cafenele și hoteluri.

Prin intermediul aplicației, utilizatorii pot achiziționa produse care se apropie de data de expirare, la o reducere de 50% până la 80%.

Compania a fost lansată în noiembrie 2021, de către antreprenorii francezi Diego Roy de Lachaise, Luka Zivkovic și Grégoire Vigroux.

Aflați mai multe pe www.bonapp.eco 

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 55 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem programe educaționale (învățare și dezvoltare) cu diverse tematici și am lucrat cu peste 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.