Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Bolt lansează categoria Green. Reducerile pentru utilizatori vor varia în funcție de gradul de poluare al aerului

0

București, 22.04.2021 – Bolt, principala platformă europeană de transport la cerere, introduce astăzi, de Ziua Pământului, categoria Bolt Green, în parteneriat cu Airly. Utilizatorii din București, Cluj-Napoca și Timișoara vor putea alege mașini hibrid sau electrice, direct în aplicație. Această inițiativă vine și în sprijinul campaniei Vinerea Verde, inițiată de Ministerul Mediului și pe care Bolt a susținut-o încă de la început prin intermediul diviziei sale de trotinete electrice.

Astfel, compania estoniană continuă Planul Verde (Green Plan), inițiativă lansată în 2019, prin care toate cursele Bolt din Europa sunt 100% neutre din punct de vedere al emisiilor de dioxid de carbon și angajamentul companiei de a neutraliza amprenta de CO2 generată de cursele sale la nivel internațional, prin susținerea mai multor proiecte de mediu de anvergură.

Cristian Sălceanu, Country Manager Bolt România, a declarat: „Poluarea urbană a fost o temă centrală în România ultimelor luni, iar presa ne-a arătat atât cauzele, cât și efectele acesteia asupra sănătății noastre. Bucureștiul rămâne constant în topul celor mai poluate orașe din Europa, iar poluarea generată de mașini este unul dintre motivele principale. Prin categoria Green din aplicația Bolt, venim în sprijinul oamenilor și al autorităților în combaterea acestor efecte nocive și urmărim îndeplinirea obiectivelor de mediu pe care ni le-am asumat în ultimii ani. Avem deja câteva sute de mașini electrice și hibrid pe platforma noastră, și sperăm ca lansarea acestei categorii dedicate să ducă la creșterea rapidă a numărului acestora.”

Categoria Green este disponibilă momentan doar pentru utilizatorii Bolt din București, Cluj-Napoca și Timișoara. După ce utilizatorul setează destinația în aplicație, categoria Green va apărea după opțiunea Bolt, prețul fiind afișat în partea dreaptă.

Iulian Paval, Directorul de Vânzări Airly în România, a explicat că: .„Situația din România este gravă. Aproximativ 35% din totalul zilelor primelor trei luni ale anului 2021 au avut niveluri de NOX și PM2.5 periculoase pentru sănătate. Dioxidul de azot (NO2) este principala componentă a poluării atmosferice legate de trafic, responsabilă pentru 40% din emisiile de NOx, în Europa. Cercetările arată că poluarea aerului cauzată de trafic poate provoca inflamații ale căilor respiratorii și astm. Cercetătorii Kings College din Londra au descoperit că simptomele psihotice sunt mult mai frecvente în rândul adolescenților care locuiesc în zonele cu cea mai mare expunere la NO2 și particule PM2.5.

Ne bucurăm să vedem companii precum Bolt alăturându-se misiunii noastre de reducere a poluării aerului în România, cu soluții cum este cea a categoriei Green. Nivelul poluării a ajuns să atingă cote critice pentru sănătatea și bunăstarea populației, iar alegerea unui mijloc de transport „verde” poate îmbunătăți considerabil calitatea aerului pe care îl respirăm. Acest parteneriat reprezintă un pas important pentru Airly și obiectivele noastre, iar fiecare acțiune pe care o dezvoltăm în vederea reducerii poluării aerului se va transforma, în cele din urmă, într-un progres vizibil.”

Pentru a încuraja utilizatorii să aleagă această categorie, până pe 2 mai, Bolt oferă reduceri pentru categoria Green, care variază în funcție de gradul de poluare din orașul în care este plasată o comandă. Reducerile sunt acordate în funcție de indexul de poluare a aerului, măsurat de Airly în cele trei orașe. Acestea sunt anunțate zilnic pe pagina de Instagram a Bolt, @bolt_romania.

Despre Bolt

Bolt este cea mai mare platformă europeană de mobilitate, care are drept scop să facă mobilitatea urbană mai accesibilă, convenabilă și responsabilă.

Bolt are peste 50 de milioane de utilizatori înregistrați în peste 40 de țări din Europa și Africa. Serviciile sale variază de la ride-hailing, la micromobilitate cu trotinete și biciclete electrice, până la livrarea de alimente și pachete.

Toate cursele Bolt din Europa sunt 100% neutre din punct de vedere al emisiilor de carbon, ca parte a Planului Verde al Bolt, un angajament pe termen lung de reducere a amprentei ecologice a companiei.

Despre Airly

Airly este o companie europeană care oferă un sistem complet de monitorizare a calității aerului. În acest moment, harta interactivă a poluării aeriene (disponibilă prin intermediul site-ului web și al unei aplicații mobile gratuite) colectează date de la peste 10.000 de puncte de măsurare din întreaga lume. Senzorii de calitate a aerului sunt instalați în peste 30 de țări de pe cele patru continente ale Globului. Misiunea companiei este de a educa și de a sensibiliza publicul cu privire la importanța calității aerului și impactul acesteia asupra sănătății și bunăstării noastre.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.