Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Asociația SAMAS lansează Căpitanul Farfurie un joc 2 în 1, despre alimentația sănătoasă

0

Căpitanul Farfurie a fost conceput pentru a fi jucat de întreaga familie și a fi folosit ca material didactic în grădinițe. Căpitanul Farfurie are 2 variante de joc și explică într-un mod educativ și distractiv principiile alimentației sănătoase.

București, 28 aprilie 2021 – Asociația SAMAS lansează Căpitanul Farfurie – un joc de familie educativ și distractiv, 2 în 1, despre alimentația corectă și un stil de viață sănătos. Jocul a fost dezvoltat în cadrul programului Sănătos de mic – Nutriția Preșcolarului, care are ca scop reducerea riscului de obezitate în rândul copiilor. Căpitanul Farfurie a fost dezvoltat împreună cu Noriel și poate fi cumpărat de pe site-ul sănătosdemic.ro, precum și din rețeaua magazinelor Noriel și de pe site-ul noriel.ro. 15% din totalul vânzărilor sunt reinvestite în programul Sănătos de mic, în care sunt înscrise deja 184 de grădinițe din București și județul Cluj.

Căpitanul Farfurie conține 2 variante de joc care trebuie jucate de copii împreună cu adulții (părinții, familia, educatorii din grădinițe): Căpitanul Farfurie în călătorie și Căpitanul Farfurie află cine știe – cu ghicitori, provocări și surprize simpatice pentru jucători.

Căpitanul Farfurie este conceput pentru grupa de vârstă 3+ și poate fi jucat de 2-6 jucători. Jocul conține și un pliant cu reguli pentru o alimentație sănătoasă și planșe cu porțiile alimentare pentru copii, recomandate de specialiștii Sănătos de mic.

Obezitatea este problema de sănătate numărul 1 la copiii din România. Iar datele arată că 60% dintre copiii supraponderali devin adulți obezi. Vârsta preșcolară este un moment unic de intervenție, în care se pot pune bazele unei alimentații sănătoase, pentru întreaga viață. Am dezvoltat jocul Căpitanul Farfurie, pentru ca cei mici să se joace împreună cu părinții lor și astfel, să afle cu toții informații despre alimentația sănătoasă într-un mod educativ, dar și foarte distractiv. Am conceput jocul, astfel încât să poată fi folosit și ca material didactic în grădinițe. Cu ajutorul Căpitanului Farfurie, cadrele didactice le pot explica mai ușor celor mici de ce este bine să consumăm anumite alimente, să facem sport sau să ne odihnim suficient, și îi pot ajuta, alături de familie, să își dezvolte obiceiuri alimentare și de viață sănătoase – spune Dr. Diana Voican, medic pediatru și Director Medical al programului Sănătos de mic.

Ne-a bucurat foarte tare propunerea de colaborare venită din partea Asociației SAMAS. Acesta este primul parteneriat pe care Noriel l-a încheiat cu un ONG, iar scopul pe care ni l-am propus împreună a fost să le explicăm copiilor, prin joacă, ce înseamnă să aibă o alimentație sănătoasă.

Asociația SAMAS a venit cu ideea, iar noi am înțeles imediat nevoia unui astfel de joc pe piața românească. Expertiza noastră de producător de jocuri și specialist în jucării, dar și dorința constantă pe care o avem, de a ne implica în educarea copiilor, ne-au făcut să acceptam provocarea, și astfel a luat naștere Căpitanul Farfurie. Acesta, la fel ca majoritatea jocurilor Noriel, este produs în România, la fabrica noastră din Filipești a declarat Radu Dumitrescu, Director Marketing Noriel.

 DESPRE SĂNĂTOS DE MIC

Sănătos de mic a fost dezvoltat de Asociația SAMAS și Danone România în 2017, cu scopul de a preveni obezitatea în rândul copiilor și de a pune bazele unei alimentații sănătoase. Programul se desfășoară gratuit în grădinițele de stat cu program prelungit, datorită susținerii Danone. Sănătos de mic specializează cadre medicale și didactice în alimentația sănătoasă a copiilor, organizează ateliere de gătit sănătos pentru părinți și copii și conferințe pentru părinți. În cadrul programului au fost elaborate un manual cu 10 lecții despre nutriție sănătoasă, care au fost introduse în curriculum-ul grădinițelor, precum și un Ghid pentru părinți, realizat sub coordonarea unui comitet științific alcătuit din specialiști în medicină, educație și psihologie. Până acum, 184 de grădinițe din București și din județul Cluj sunt înscrise în programul Sănătos de mic, care se extinde anul acesta și în județul Sălaj. Detalii pe www.sanatosdemic.ro și pe pagina de facebook Sănătos de mic – Nutriția Preșcolarului.

DESPRE ASOCIAȚIA SAMAS

Asociația SAMAS este o organizație nonprofit, care a dezvoltat prima comunitate națională de educatori perinatali (din rândul asistenților medicali și moașelor), pentru a oferi cel mai extins program de sănătate și sprijin pentru mame și sugari în primele 1.000 de zile, înainte și după naștere, atunci când pot fi puse bazele unei vieți sănătoase a viitorului adult. Scopul asociației este acela de a contribui la îmbunătățirea sănătății populației prin educație și prevenție în sănătate, în special în primii ani de viață ai copiilor. Obiectivele SAMAS pe termen lung sunt: creșterea ratei de alăptare exclusivă, informarea corectă a mamelor despre procesul nașterii, îmbunătățirea stării de sănătate a mamei, dar și a bebelușului, printr-o nutriție echilibrată din timpul sarcinii, cât și postnatal, educația nutrițională în rândul preșcolarilor și în familiile acestora. Detalii pe www.asociatiasamas.ro

DESPRE NORIEL

Noriel este cel mai mare retailer specializat de jucării de pe piaţa din România, în creștere continuă de la înființarea sa, în 1995. Cu peste 80 de magazine fizice proprii la nivel național și o platformă online, www.noriel.ro, Noriel este alegerea cea mai potrivită atunci când cauți nu doar jocuri sau jucării, ci și cărți, produse de puericultură sau hăinuțe pentru copii.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.