Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Airly dezvăluie destinațiile de vacanță cu cea mai bună calitate a aerului

0
  • Analiză a calității aerului: Airly prezintă cele mai populare destinații de vacanță pe baza nivelurilor de poluare a aerului
  • Regiunile de coastă: Scoția dispune de cele mai multe locații cu aer curat din Europa, în timp ce regiunile de coastă din Spania se clasează pe locul întâi când vine vorba de calitatea proastă a aerului
  • Orașe: Analiza poluării cu NO2 în cele mai populare orașe turistice europene

Pe măsură ce sezonul vacanțelor ia amploare, iar oamenii se îndreaptă spre litoral și orașe faimoase, Airly a analizat și clasat cele mai atractive destinații de vacanță din Europa pe baza nivelurilor lor de poluare a aerului.

Prin utilizarea senzorilor, Airly oferă date predictive exacte, ultra-locale, pentru guverne, mass-media și companii, în vederea combaterii poluării. Platforma Airly acționează ca un sistem de avertizare privind poluarea și calitatea aerului, cu o precizie mai mare și la costuri mai mici pentru orașe și întreprinderi.

Analiza poluării cu PM în regiunile de coastă din Europa

Particulele în suspensie reprezintă un grup de poluanți atmosferici care apar ca urmare a amestecării picăturilor din aer cu funingine, praf și elemente minerale. Pot avea o origine naturală, cum ar fi incendiile sau erupții vulcanice. Cu toate acestea, majoritatea emisiilor de particule provin din procesele de ardere. Acestea pot fi suficient de mici pentru a intra în fluxul sanguin uman, ca mai apoi să ajungă la organe. Ilustrația de mai jos relevă nivelurile de poluare a aerului în lunile de vară pe coastele europene, culoare mai închisă = poluare mai mare.

Clasamentul celor mai curate 5 regiuni de coastă din Europa (date pentru lunile de vară 2020, iunie-august 2020)

Indicele European de Calitate a Aerului (CAQI-PM*

Regiune

Țară

7.22

Scoția de Est

Marea Britanie

7.76

Açores

Portugalia

7.77

Highlands and Islands

Marea Britanie

8.15

Övre Norrland

Suedia

8.30

Scoția Central-Vestică

Marea Britanie

8.42

Pomorskie

Polonia

Clasamentul celor mai poluate 5 regiuni de coastă din Europa (date pentru lunile de vară 2020, iunie-august 2020)

Indicele European de Calitate a Aerului (CAQI-PM*

Regiune

Țară

30.6

Canarias

Spania

30.2

Malta

Malta

29.1

Sardegna

Italia

26.9

Andalucía

Spania

24.6

Murcia

Spania

24.0

Campania

Italia

*Cu cât indicele CAQI este mai mare, cu atât calitatea aerului este mai proastă.

Informații cheie:

  • În Europa, poluarea din aer (PM) în sezonul estival este mult mai mică decât în ​​sezonul de iarnă, deoarece există mai puțini poluanți din arderea combustibililor solizi pentru încălzirea casei
  • Poluarea aerului de-a lungul litoralului este în general mai mică decât în ​​alte zone din țară, în principal datorită vânturilor puternice și frecvente de coastă. Cu toate acestea, calitatea aerului pe litoral are în vedere și polenizarea naturală, care se află în strânsă legătură cu nivelul sării din mare
  • Sudul Europei este expus poluării aerului de origine naturală (un factor important) din cauza aridității sau a poluării cu praful din Africa
  • Poluarea aerului cu PM în cele mai poluate regiuni de coastă (PM10 = 30 µg / m3) nu depășește standardul anual al UE (40 µg / m3)
  • Cele mai ridicate niveluri de poluare a aerului sunt observate pe insulele / regiunile de coastă foarte urbanizate. De obicei, în aceste zone sunt multe fabrici, cu intensitate ridicată a traficului.

Analiza poluării cu NO2 în cele mai populare destinații de vacanță din Europa

Dioxidul de azot sau NO2 este un gaz toxic poluant a cărui sursă principală sunt emisiile din transportul rutier. Acesta deteriorează celulele sistemului imunitar din plămâni și provoacă o susceptibilitate crescută la infecții respiratorii, astmaticii putând deveni mai sensibili la alergeni.

Airly a analizat, de asemenea, nivelurile de NO2 în lunile de vară în cele mai vizitate destinații de vacanță din Europa. Ilustrația de mai jos indică cele mai ridicate puncte de poluare a aerului, în timp ce tabelul de mai jos explică concentrația de NO2 în µg / m3. Trebuie remarcat faptul că poluarea aerului (în lunile de vară) cauzată de gazele toxice este mai evidentă datorită expunerii mai mari la radiațiile solare (concentrațiile de ozon sunt cele mai mari în această perioadă a anului). Poluarea aerului cu NO2 în cel mai poluat oraș (NO2 33,8µg / m3) nu depășește standardul anual al UE (40 µg / m3).

Oraș Concentrația medie de NO2 µg/m3 pentru lunile de vară din 2020, iunie-august 2020
Londra 33.8
Atena 33.7
Krakow 33.1
Paris 25.8
Roma 24.5
Milano 23.7
Madrid 22.5
Praga 19.5
Berlin 19.1
Barcelona 18.2
Lisabona 14.2

FINAL

Metodă de măsurare

Datele despre poluarea aerului din vara anului 2020 au fost colectate de la senzorii Airly și din stațiile de monitorizare ale statelor, prin intermediul Agenției Europene de Mediu.

Am luat în calcul doar senzorii și stațiile situate în zona regiunilor de coastă, nu mai departe de 15km. Valorile medii ale concentrațiilor de poluanți în timpul verii au fost ulterior calculate la intersecția dintre regiunile de coastă și unitățile administrative (NUTS-2).

Despre Airly

Fondată în 2016, Airly este un start-up în domeniul tehnologiei curate, care oferă date ultra-locale, exacte și predictive privind calitatea aerului, pentru a ajuta la combaterea poluării aerului la nivel global. Airly permite guvernelor, companiilor și persoanelor fizice să reducă poluarea aerului la nivel global. Printre clienții Airly se numără peste 600 de administrații locale și orașe, inclusiv Hong Kong, Jakarta, Oslo, Granada și companii precum Philips, Virgin, Innogy, PwC, Veolia și Skanska.

Pentru mai multe informații vizitați www.airly.org sau urmăriți-ne pe Twitter, Linkedin, Facebook, Instagram.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.