Acțiune Ecologică de curățare a siturilor arheologice din centrul istoric al Constanței

0
Asociația Culturală „Noua Acropolă” în parteneriat cu Muzeul de Istorie Națională și Arheologie Constanța organizează o nouă Acțiune Ecologică de curățare a siturilor arheologice din centrul istoric al Constanței. Acțiunea va avea loc duminică 24 septembrie și sunt invitați a lua parte toți voluntarii care doresc să se implice, indiferent de vârstă.
Sub motto-ul „Fii tu însuți schimbarea pe care vrei să o vezi în lume!”, voluntarii vor da o mână de ajutor naturii și vor contribui la prezervarea moștenirii istorice de peste două milenii a urbei tomitane.
Ecologizarea siturilor arheologice are ca scop menținerea stării de conservarea a vestigiilor existente, dar și afirmarea capacității de a conviețui în armonie cu natura. Aceste aspecte sunt parte integrantă a Obiectivelor de Dezvoltare Durabilă (ODD) propuse de Organizația Națiunilor Unite.
Prin această acțiune deja tradițională, reafirmăm capacitatea de a utiliza lecțiile valoroase ale trecutului, cu bunăvoință, pentru a construi un viitor mai bun pentru comunitate.
Cei care doresc să se alăture acțiunii sunt așteptați duminică 24 septembrie, ora 10:00, în fața Muzeului de istorie Națională și Arheologie Constanța din Piața Ovidiu (centrul istoric). Materialele necesare ecologizării vor fi asigurate de organizatori.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 50 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem programe educaționale (învățare și dezvoltare) cu diverse tematici și am lucrat cu peste 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.