Cluj: 1,5 tone de haine se transformă în fapte bune. Primul pas: târgul sustenabil ReClothing 

0

Clujenii sunt invitați la o sesiune de shopping sustenabil, în care o TONĂ și JUMĂTATE de haine e transformată în fapte bune. Totul în cadrul târgului ReClothing, care se desfășoară în incinta centrului comercial din cartierul Gheorgheni (Cluj), între 21 și 23 mai 2024.

Evenimentul aduce în prim plan magia hainelor preloved, pregătite să coloreze garderoba unor noi proprietari.

Proiectul ReClothing a reușit să colecteze 1,5 tone de haine în doar 10 zile, în urma unei campanii de colectare la care clujenii au răspuns cu încântare. Acum, hainele se transformă în fapte bune, iar primul pas este un târg caritabil la Iulius Mall. O altă parte semnificativă din cantitatea colectată va fi donată unor persoane aflate în nevoie.

Ideea de bază a inițiativei este aceea de a demonstra publicului că hainele nu trebuie să ajungă la gunoi, ci pot fi cu ușurință refolosite. Un european aruncă, în medie, 12 kilograme de textile în fiecare an. Iar domeniul textil se situează pe locul al doilea în topul celor mai mari poluatori din lume. 

Am rămas impresionați de amploarea campaniei și de răspunsul atât de frumos al clujenilor care au venit și au donat în număr atât de mare haine care să primească o nouă șansă. Acum e momentul să le transformăm, pe fiecare în parte, în fapte bune. Am pregătit deja piesele de îmbrăcăminte care își vor căuta un nou proprietar la târg și pot să spun că avem o selecție de haine superbe. E practic, o demonstrație educativă pentru public: într-o epocă în care industria fashion este din ce în ce mai dăunătoare pentru mediu, ne-am propus să fim cei care te ghidează către schimbare”, spune Ioana Pîrlea, inițiatoarea proiectului ReClothing. 

Pasionatele de modă vor găsi la eveniment de la rochii vaporoase cu imprimeuri florale, la cămăși cu broderie, tricouri cu mesaje, sacouri elegante sau blugi evazați. Prețurile pornesc de la numai 10 lei. 

Târgul #ReClothing susține și o cauză socială. De această dată, din banii strânși va fi ajutat Antoniu, un adolescent orfan din Baia Mare, olimpic național la fizică. Fiecare gest poate face diferența! 

În ultimii 2 ani, în cadrul proiectului ReClothing au mai fost salvate alte peste 5 tone de haine. Proiectul s-a desfășurat inițial în cadrul JCI Cluj, devenind independent în 2024.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 55 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem programe educaționale (învățare și dezvoltare) cu diverse tematici și am lucrat cu peste 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.