Dezbatere KineDok despre rolul bibliotecilor în activarea comunității locale, la One World Romania

0

Ca în fiecare an, KineDok – programul internațional ce promovează filmul documentar în spații alternative – revine la Festivalul Internațional de Film Documentar și Drepturile Omului One World Romania. Pe 4 aprilie, de la ora 16:00, la Biblioteca Metropolitană București – Filiala Dimitrie Cantemir (Str. Viitorului nr. 52), prezentăm dezbaterea Rolul bibliotecilor în activarea comunității locale prin film documentar.

Evenimentul continuă un demers început anul trecut prin care KineDok și Asociația One World Romania promovează bibliotecile ca hub-uri culturale. Vom analiza importanța bibliotecilor în coagularea comunităților și în integrarea culturii în viața de zi cu zi, explorând totodată beneficiile filmului documentar în acest context.

Cu ajutorul invitaților noștri vom descoperi harta bibliotecilor de cartier din București, vom discuta despre statutul filmului documentar și vom analiza importanța și impactul proiecțiilor de film documentar în comunitățile mici și mijlocii.

Participarea este gratuită în limita locurilor disponibile, cu condiția unei înscrieri prealabile prin acest formular. Discuția va avea loc în limba română.

Invitații dezbaterii sunt: Vlăduț Andreescu (bibliotecar metodist, coordonator al bibliotecilor publice din județul Dâmbovița); Alex Axinte (arhitect, cercetător, educator, studioBASAR); Radu Ciorniciuc (regizor, scenarist, jurnalist). Moderatoare: Nicoleta Fotiade (expert – formator în educația media, președinta Mediawise Society).

REZERVĂ UN LOC LA DEZBATERE

KineDok este un program unic în Europa, desfășurându-se concomitent în 6 țări partenere: Republica Cehă, Slovacia, Ungaria, Croaţia, Georgia și România, unde este coordonat de către Asociația One World Romania, în strâns parteneriat cu festivalul de film. Fiecare dintre țările participante contribuie cu cele mai noi documentare, care rulează apoi în sute de locații din toate cele 6 ţări, generând astfel o comunitate culturală impresionantă. Publicul are șansa să vadă o selecție deosebită de filme care nu circulă în cinematografele obișnuite și să participe la dezbaterile animate de după proiecții, unde sunt invitați regizori, protagoniști și specialiști locali din diferite domenii.

Organizator național: Asociația One World Romania

Online: www.kinedok.net/ro | www.oneworld.ro

Parteneri: Biblioteca Metropolitană București, Institute of Documentary Film (Republica Cehă), Filmtopia (Slovacia), Anthropolis (Ungaria), ReStart (Croația), Chai Khana (Georgia)

Cu sprijinul: Creative Europe – MEDIA Programme of the European Union, Centrul Național al Cinematografiei

Partener de monitorizare: mediaTRUST Romania

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 50 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem programe educaționale (învățare și dezvoltare) cu diverse tematici și am lucrat cu peste 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.