Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

17 autori de carte Young Adult îi cheamă pe adolescenți la cea de-a treia ediție FestivalYA

0

Între 9 și 15 mai unii dintre cei mai renumiți autori de carte Young Adult îi așteaptă pe adolescenți la FestivalYA – festival de carte, idei & atitudini young adult, organizat de Cărturești și editura Trei în parteneriat cu editurile Storia Books, Epica, Corint, YoungArt și Nemira.

Întâlnirile cu autorii vor fi completate de un masterclass de ilustrație cu Ileana și Maria Surducan,  Puzzle Poetry cu Mircea Andrei Florea și un club de carte despre volumul Sfârșitul șoaptelor cu Booksstopia.

Evenimentele vor fi transmise pe paginile de Facebook Cărturești și ale editurilor partenere, dar și pe canalul de Youtube Cărturești, CărtureștiTube. Înscrierile la evenimente se fac în formularul online disponibil și pe blogul Cărturești.

În perioada 9-22 mai, citiorii se pot bucura de o reducere de 20% la cărțile editurilor partenere FestivalYA în stoc pe carturesti.ro, iar în librării vor găsi aceeași ofertă în perioada 9-15 mai.

Programul pe zile arată astfel:

Luni, 9 mai

17:00 Întâlnire cu Lexi Ryan

19:30 Întâlnire cu Jen Frederick

21:00 Întâlnire cu Namina Forna

Marți, 10 mai

18:00 Întâlnire cu Gayle Forman

19:30 Întâlnire cu Adam Silvera

21:00 Întâlnire cu Caroline O’Donoghue

 

Miercuri, 11 mai

17:00 Club de carte, Sfârșitul șoaptelor, de Ruta Sepetys, moderat de Booksstopia (evenimentul nu va fi transmis pe paginile de Facebook)

17:00 Întâlnire cu Joya Goffney

18:30 Întâlnire cu Ruta Sepetys

21:00 Întâlnire cu Tricia Levenseller

 

Joi, 12 mai

18:00 Masterclass de ilustrație cu Ileana Surducan și Maria Surducan

19:30 Întâlnire cu Marissa Meyer

21:00 Întâlnire cu Leigh Bardugo

 

Vineri, 13 mai

19:30 Întâlnire cu Dana Schwartz

21:00 Întâlnire cu Nicola Yoon

Sâmbătă, 14 mai

17:00 Puzzle Poetry cu Mircea Andrei Florea

19:00 Întâlnire cu Jennifer Lynn Barnes

 

Duminică, 15 mai

17:00 Întâlnire cu Adina Popescu

18:30 Întâlnire cu Michelle Hodkin

20:00 Întâlnire cu Neal Shusterman

Organizat pentru prima dată în 2019, FestivalYA este un eveniment online care creează un spațiu de discuție pentru adolescenți și le oferă ocazia întâlnirii scriitorilor preferați. Printre autorii care au spus da edițiilor trecute se numără: John Green, Anna Todd, Hafsah Faizal sau Benjamin Alire Sáenz.

Organizatori: Cărturești și Editura Trei.

Edituri partenere: Corint, Epica, Nemira, Storia Books și YoungArt.

Amplificat de Kiss Fm.

Parteneri:  Festivalul Super, Asociația Young Initiative, Asociația Lume Bună, adolescenteen.ro.

Posterul ediției #3 este semnat de o adolescentă pasionată de literatura YA și graphic design, Clara El Jisr, câștigătoare a concursului tip call for poster lansat de FestivalYA în rândurile fanilor YA.

Despre Cărturești

Cărturești este prima librărie-concept din România, deschisă la finalul lui 2000 și dedicată unei noi experienţe de cumpărare și promovare a cărţii şi a produselor culturale. Devenit cel mai important lanț de librării de pe piața din România, Cărturești are în prezent 38 de spații care redefinesc ideea de librărie. Printre librăriile flagship ale brandului se numără Cărturești Carusel, inclusă în topul The Telegraph al celor mai frumoase librării din lume, Cărturești Verona, cel mai mare spațiu dedicat lecturii și ofertei de carte din București sau Cărturești Modul, o librărie de cultură vizuală care aduce în plus o grădină interioară, o galerie de artă contemporană și o cafenea.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 40 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu peste 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.