Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Zona E-Moțională – atelier de dans pentru jurnaliști culturali

0

Ești jurnalist cultural, critic de dans sau blogger și vrei să vezi cum e să practici dansul contemporan? Ai nevoie de puțină liniște și vrei să iți recapeti energia? Vrei să descoperi cum se construiește un spectacol de dans contemporan? Sau vrei să afli mai multe despre proiectul european „E-Motional: rethinking dance” care se derulează la București, Bacău, Porto, Riga și Luxemburg? 

Atunci vino la Zona E-Moțională – primul atelier de dans contemporan pentru jurnaliștii culturali din presa scrisă, mass-media si mediul online, organizat de Fundația Gabriela Tudor și care va avea loc la ZonaD – studio Paradis Serial (Bucuresti, str. Iulia Hasdeu nr. 3) în perioada 20-22 februarie, orele 16:00-20:00.

Atelierul este gratuit, iar înscrierea se mai poate face prin trimiterea unui mesaj de interes și o biografie la adresa contact@e-motional.eu, pînă la data de 19 februarie. Pentru jurnaliștii din țară interesați să participe la acest atelier, Fundatia asigură, în functie de necesități, transportul sau cazarea la București pe durata atelierului. Minim 5 participanți trebuie să se inscrie pentru a ține atelierul.

Atelierul va fi condus de coregraful Cosmin Manolescu, în cadrul proiectului european „E-Motional: rethinking dance” și va include exerciții simple de respirație și relaxare, exerciții de deplasare în spațiu și jocuri performative. Pe parcursul celor trei zile vom incerca să ne cunoaștem și să ne surprindem corpurile lucrînd cu stările și emoțiile noastre. Participanții vor avea posibilitatea de a experimenta direct felul în care Cosmin Manolescu construiește un spectacol și de a afla mai multe informații despre noul său proiect artistic, ce va fi realizat în 2014 cu artiști din Portugalia, Letonia și România. La finalul fiecărei zile de lucru vor fi vizionate fragmente de filme de dans și documentare ce au fost realizate în cadrul proiectului E-Motional Bodies & Cities.

Cosmin_Manolescu_credit_Ciprian Gheorghe

Cosmin Manolescu este coregraf și director executiv al Fundației Gabriela Tudor. Spectacolele sale au fost prezentate cu succes la București, New York, Paris, Lyon, Roma, Dublin, Porto, Amsterdam, Beirut, Riga etc. Din 1998 a condus ateliere de dans pentru copii, actori, profesionisti ai dansului, persoane cu dizabilități și public larg la București, Cluj-Napoca, Sfântu-Gheorghe, Uzes, Istanbul, Stockholm, Timișoara și a participat în diverse proiecte internaționale de cercetare și colaborare artistică la Berlin, Lisabona, Paris, Potsdam etc. în cei peste 15 ani de activitate profesională a organizat numeroase proiecte culturale și a avut un rol esențial în promovarea și dezvoltarea dansului contemporan în România. Împreună cu Ștefania Ferchedău, a lansat in 2011 programul de mobilitate și colaborare artistică E-MOTIONAL Bodies & Cities, la care au participat peste 40 de artisti, critici de dans și programatori din România. Din iulie 2012 este director artistic al spatiului ZonaD – studio Paradis Serial, administrat de Fundația Gabriela Tudor.

Atelierul Zona E-Moțională face parte din programul european „E-Motional: rethinking dance” organizat în perioada 2013-2015 de Fundația Gabriela Tudor (lider de program), în parteneriat cu Asociatia Coregrafilor Profesioniști din Letonia/ Time to Dance Festival (Riga), Fabrica de Movimentos/ Festival da Fabrica (Porto), și Centrul de Cultură „George Apostu” (Bacău), și în asociere cu Centrul Coregrafic Trois CL (Luxemburg) și Muzeul Național „George Enescu”. Programul va include o serie de cursuri și ateliere de dans contemporan, rezidențe artistice interdisciplinare, formate de sharing dedicate procesului de creație, două co-producții internaționale la care vor participa artiști români și din țările partenere, spectacole, turnee, ateliere de scriere performativă, proiecții de filme și artist talks. „E-Motional: rethinking dance” este derulat cu sprijinul programului Cultura al Uniunii Europene.

Pentru mai multe detalii vă rugăm să ne contactați la adresa de email contact@e-motional.eu sau telefon 0740 300 124. Web: www.e-motional.eu / http://zonadstudio.wordpress.com/.

Despre autor

avatar

Eu sunt Andra. Îmi place să descopăr locuri noi şi să le cutreier la pas. Mă scufund uneori în lectură, în căutarea unor momente de linişte care îmi încarcă bateriile. Scriu cu drag despre ceea ce mă face fericită, privind mereu la lucrurile bune din jurul meu. Iubesc ceaiul, ciocolata neagră şi oamenii zâmbitori. Pentru că şi eu sunt unul dintre ei:) Pentru mai multe pilule de optimism, încearcă şi aici www.zambetsisanatate.ro

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.