Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Ziua Porților Deschise la Centrul Social “Sfântul Lazăr” / 23 iunie 2011

0

Organizația Umanitară CONCORDIA anunță Ziua Porților Deschise la Centrul Social “Sfântul Lazăr” pe data de 23 iunie 2011. Astfel, cei care vor să afle cum acest ONG reușește să convingă copiii și tinerii din stradă că au șansa la o viață normală sunt așteptați joi, 23 iunie, la centrul CONCORDIA din Bld. Apicultorilor nr. 1A.

Centrul Social “Sfântul Lazăr” este deschis din decembrie 2002 și de atunci a oferit asistență socială, medicală și psihologică pentru sute de tineri și copii ai străzii. Acesta reprezintă primul contact dintre copiii și tinerii veniți din stradă și comunitatea CONCORDIA, un loc în care ei pot găsi sprijinul de care au nevoie, de la consiliere și îngrijire medicală la mâncare, îmbrăcăminte și un loc de dormit.

Pentru a afla cât mai multe despre Centrul Social “Sfântul Lazăr” și etapele pe care le parcurg copiii și tinerii de pe stradă alături de angajații organizației, sunteți așteptați joi, 23 iunie, la Ziua Porților Deschise.

 

Program eveniment:

10.30 – Înscrierea participanților la întrecerile sportive

11.00 – Prezentarea Centrului Social “Sfântul Lazăr”

11.45 – Spectacol

12.30 – Bufet

13:00 – Volei și alte jocuri

14.00 – Campionat de fotbal

 

Centrul Social “Sfântul Lazăr”:

A fost deschis în decembrie 2002 și reprezintă primul contact pentru copiii și tinerii veniți din stradă, un loc în care ei pot găsi oricând îndrumare, îngrijire medicală, îmbrăcăminte, mâncare, un loc de dormit.

Centrul funcționează ca adăpost de noapte și centru de tranzit, tinerii fiind ocrotiți printr-un program rezidențial până la integrarea familială sau includerea într-un program de reintegrare socială. La centrul “Sf. Lazăr”, care are o capacitate de 80 de locuri, copiii primesc asistență socială de urgență și beneficiază de alfabetizare, terapie ocupațională și consiliere. Decizia de a merge mai departe, într-una din casele sau apartamentele noastre sociale, de a se înscrie în Școala de meserii CONCORDIA, sau de a se întoarce la viața de pe stradă, le aparține în totalitate lor: ușile casei “Sf. Lazăr” rămân deschise.

 

Organizația Umanitară CONCORDIA:

Este o organizaţie umanitară, neguvernamentală, apolitică şi non-profit, care are ca obiectiv recuperarea şi reintegrarea socială, şcolară şi familială a copiilor şi tinerilor care provin din familii dezorganizate, defavorizate social sau direct din stradă.

În prezent, CONCORDIA adăposteşte peste 400 de copii şi tineri, organizaţi în grupuri de tip familial de câte 8-12 copii, în casele şi locuinţele sociale pe care le administrează în Bucureşti, Ploieşti şi Ariceştii-Rahtivani (judeţul Prahova). Acestora li se adaugă cei 200 de copii ai străzii din programul de asistenţă stradală în cadrul Centrului Social „Sf. Lazăr”, din Bucureşti.

De toţi aceştia, se ocupă cu dedicaţie peste 170 de angajaţi, voluntari şi colaboratori.

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.