Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

ZIUA PITEI – Piti cu harauâ / Atelier de plăcinte armânești cu mătușa Chirața – pentru copii

0

ZIUA PITEI – Piti cu harauâ

Atelier de plăcinte armânești cu mătușa Chirața – pentru copii

4 noiembrie 2018, ora 14, Clubul Țăranului

Muzeul Național al Țăranului Român

 

CU TENDA și Culese din Balkani îi invită pe cei mici la Piti cu harauâ / Atelier practic de plăcinte armânești cu mătușa Chirața – pentru copii.

Din cele mai la îndemână ingrediente, gătită diferit în funcție de anotimp și de loc: cu caș (telemea sărată), cu praz, urzici, ștevie, spanac, cu varză, carne, sau dulce, cu mere, dovleac …

Nelipsită duminicile, de la onomastici, sărbători de-a lungul anului, însoțind aromânii în mai toate momentele: la Lăsata Secului, cu bănuț ascuns pentru noroc de Anul Nou, la nuntă, dulce…

Transmisă din generație în generație, de la maie la nipoatâ…

Pita (plăcinta armânească) îndeamnă la povești, cântec și dans!

Duminică, 4 noiembrie de ora 14, la Clubul Țăranului, în cadrul festivalului Culese din Balkani, încurajăm copiii să învețe meșteșugul plăcintelor armânești de la mătușa Chirața Gheorghe, bucătăreasă aromâncă vestită.

Atelierul se adresează copiilor cu vârste cuprinse între 7 și 12 ani.

Număr limitat de locuri – 20. Înscrieri la educatiemuzealamtr@gmail.com

Intrarea este liberă, în limita locurilor disponibile.

Atelierul face parte din proiectul european „CU TENDA” – STORIES, IMAGES AND SOUNDS ON THE MOVE [Living memory of southeastern Europe] derulat de către Muzeul Național al Țăranului Român în calitate de lider de proiect, împreună cu 3 parteneri din spațiul sud-estului european: Association Center for Intercultural Dialogue – Kumanovo, Rep. Macedonia; O.R.S. Osservatorio Ricerca Sociale. Centro Studi, Politiche e Ricerche Sociali – Italia; Universitatea „Paisii Hilendarski” din Plovdiv, Bulgaria.

Parteneri media: Radio România, Radio România Actualități, Radio România Cultural, Radio România Internațional, Radio România București Fm, RFI România, TVR, Dilema Veche, Historia, Decât O Revistă, Iocan, Igloo, Arhitectura, Observator cultural, Infinitezimal, LiterNet.ro, Ziarul Lumina, HotNews.ro, webpr.ro, www.ordineazilei.ro, www.modernism.ro, www.matricea.ro, www.promenada-culturala.ro, www.daciccool.ro, www.getlokal.ro, www.semnebune.ro, www.cooperativatraditionala.ro, www.iqool.ro, www.gratuitor.ro, www.Financiarul.ro, www.News24.ro, www.comunicatedepresa.ro, Terra Magazin, Blitz TV.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.