Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Ziua Mondială a Săracilor, organizată și în România

0

200 de oameni, majoritatea copii, mame singure și persoane fără adăpost, au marcat duminică, 17 noiembrie, Ziua Mondială a Săracilor. Este un eveniment organizat pentru prima oară de Papa Francisc, în anul 2017 și care anul acesta s-a aflat la a treia ediție consecutivă și în România.

Urmând exemplul Suveranului Pontif, pentru care oamenii în dificultate reprezintă o resursă, și nu o problemă, mai multe asociații și voluntari au întins o mână de ajutor celor aflați în nevoie. După Sfânta liturghie oficiată de Nunțiul Apostolic, Miguel Maury Buendía, la Parohia Sfântul Francisc din Crângași, am mâncat împreună din gustoasele aperitive, paste cu ragu, tochitură cu mămăligă și prăjituri.

Evenimentul ,,Ziua Mondială a Săracilor’’ a fost organizat la inițiativa FDP – Protagoniști în educație, cu sprijinul mai multor asociații, printre care Mișcarea Papa Giovanni XXIII, Asociația Caritas București, Acțiunea Catolică România, Sant’ Egidio, Banca pentru alimente București, Misionarii lui Padre Pio, Kolping, Asociația Fraților Mariști, Asociația Don Orione, Parohia Sfântul Francisc și altele.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.