Ziua Mondială a Filosofiei la Biblioteca Metropolitană București

0

În luna noiembrie a fiecărui an, Asociaţia Culturală Noua Acropolă răspunde inițiativei lansate de Organizația Națiunilor Unite pentru Educație, Știință și Cultură (UNESCO) de a celebra Ziua Mondială a Filosofiei.

ZF-2015Noua Acropolă susține ideea unei filosofii active, accesibile tuturor, filosofia ca artă de a trăi. Filosofia în manieră clasică poate îmbogăți expresia vieții umane, oferind soluții bazate pe înțelepciunea atemporală la problemele lumii moderne. Filosofia se regăsește pretutindeni: în reflecţiile şi în întrebările noastre importante, în acele dialoguri cu prietenii în care încercăm împreună să înţelegem mai bine viaţa, în anumite creaţii artistice, în cultura materială, care spune de fiecare dată povestea unor idei concretizate.

Principalul scop al acestei inițiative este sublinierea importanței de a cultiva filosofia ca instrument care ne învaţă să gândim, să reflectăm, să căutăm adevăruri și să le punem în practică.
Cu acest prilej vă invităm la evenimentul „Filosofie și educație” desfășurat în perioada 16 – 22 noiembrie la sediul central al Bibliotecii Metropolitane București.

În cadrul evenimentului vom prezenta o expoziție documentară ce reunește portrete ale unor filosofi iluștri din Orient și Occident.

Joi 19 noiembrie, de la ora 18:00 vă propunem prelegerea filosofică cu tema „Miturile omului modern”, susținută de prof. Ivo Ivanovici, directorul Asociației Noua Acropolă din România.
Vineri 20 noiembrie, de la ora 18:00, va avea loc prezentarea unor cărți de filosofie oferite de Biblioteca Metropolitană București și de Editura Noua Acropolă, urmată de masa rotundă despre „Valoarea lecturii în educație”. Moderator: Mirela Mircea.

Sâmbătă 21 noiembrie, de la ora 11:00, vă invităm la teatru: „Mitul peșterii”, o adaptare după Platon, transpus în scenă de membrii Asociației Noua Acropolă din București. După reprezentație vom putem discuta despre mesajele filosofice ale acestui mit platonic în cadrul mesei rotunde cu tema „Valoarea filosofiei în educație”, moderată de Dna. Sonia Ivanovici.

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu 25 de autori și aproape 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Allianz-Țiriac Management Conference, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum (Timișoara), “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, TEDx Galați. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează