Ziua Libertății Aparatelor 2014

0

oshw

Credem cu tărie că “schimbarea începe cu noi”, de aceea inventeaza.ro s-a alăturat Fundației Ceata pentru a sărbători împreună Ziua Libertății Aparatelor, manifestare cu acoperire globală, ajunsă la a doua ediție. Toți cei dornici să participe la o sesiune de prezentări ale celor mai noi programe libere, condimentată cu demosntrații practice sunt bineveniți sâmbătă, 15 martie 2014, începând cu orele 12:00, în clădirea ActiveWatch, din București situată pe Calea Plevnei nr. 98, bl. 10C.

Dacă încă te întrebi ce sărbătorim, află că un “aparat liber” nu este altceva decât un aparat fizic (de orice natură: electronică, mecanică, optică etc), al cărui design este creat și distribuit publicului larg în mod gratuit, astfel încât oricine să îl poată folosi și adapta nevoilor proprii. Mai departe, orice îmbunătățiri sau actualizări sunt la rândul lor puse la dispoziția celor interesați, iar astfel de informații sunt de cele mai multe ori disponibile în format electronic pe website-uri dedicate.

Așadar, scopul Zilei Libertății Aparatelor este să încurajeze comunitățile pasionate de tehnologie să sărbătorească cele mai recente descoperiri prin intermediul unei zile a “porților deschise”, care să faciliteze accesul la informații și, mai departe, să-i încurajeze pe cei interesați să exploreze mai mult și să realizeze, la rândul lor, lucruri mărețe.

Pentru început, te invităm să vezi ultimele noastre descoperiri legate de aparatele libere. Iată numai câteva dintre subiectele pe care le vom aborda pe 15 martie la Ziua Libertății Aparatelor:

  • Arduino: Proiectul care a revoluționat aparatura liberă (Partea II), Constantin Craciun (inventeaza.ro)
  • Linux-libre: nucleul complet liber, Cornel-Florentin Dimitriu (Fundația Ceata)
  • Microcod liber cu Coreboot și Atheros 9271, Tiberiu C. Turbureanu (Fundația Ceata)
  • MQTT: protocolul de comunicație între aparate, Ionuț Cotoi (inventeaza.ro)
  • Devicehub.net: platforma liberă pentru aparatura conectată la Internet, Ionuț Cotoi (inventeaza.ro)
  • KiCad: programul liber pentru proiectarea circuitelor electronice, Răzvan Tătăroiu (Fundația Ceata)
  • gEDA PCB: editorul liber pentru circuite imprimate, Cornel-Florentin Dimitriu (Fundația Ceata)

Află de la noi că în ziua de azi nu trebuie să reinventezi roata ca să te numești inventator, îmbunătățirile sunt la fel de importante, indiferent de anvergură. Un pas mic pentru om, dar un salt uriaș pentru omenire poate fi realizat prin inovația care este accelerată numai de schimbul liber de idei.

Te invităm să participi la Ziua Libertăți Aparatelor. Împreună putem să facem lumea un loc mai bun.

Înscrie-te aici!

Un eveniment organizat de Fundația Ceata in parteneriat cu inventeaza.ro.

 

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu 25 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are peste 16 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, TEDx Galați. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.