Ziua Internaţională a Voluntariatului la Muzeul Naţional de Artă al României

1

Vineri, 5 decembrie 2014, Muzeul Naţional de Artă al României sărbătoreşte Ziua Internaţională a Voluntariatului printr-o serie de activităţi dedicate adolescenţilor dornici să se implice în proiectele muzeului şi interesaţi să facă o schimbare în comunitatea din care fac parte.

Pe parcursul acestei zile participanţii vor experimenta două metode de educaţie nonformală, Fishbowl Discussion şi ProAction Café, vor împărtăşi idei şi opinii despre voluntariat, spirit comunitar şi maniera în care muzeul este perceput de tineri astăzi, contribuind la construirea unui spaţiu în care părerile adolescenţilor contează şi sunt integrate în proiectele muzelui.

CADO in Galeria de Arta Europeana

Activităţile desfăşurate de Ziua Internaţională a Voluntariatului au loc atât dimineaţa, în intervalul orar 10:00-12:30, cât şi după-amiaza, în intervalul orar 14:30-17:00, pentru a asigura participarea elevilor, indiferent de programul şcolar. Activităţile au loc în Galeria Naţională şi în expoziţia temporară „ARS AMANDI: Tema iubirii în pictura europeană a secolelor XVI-XIX”.

Intrarea este liberă pentru elevii de liceu, pe baza completării unui formular de înscriere disponibil accesând acest link, care trebuie trimis la adresa adolescent@art.museum.ro până joi, 4 decembrie 2014. Liceeni vor primi la final o diplomă de participare.

Evenimentul este organizat şi facilitat de voluntarii liceeni ai muzeului, membri ai CADO – Consiliul Adolescenţilor la MNAR.

CADO – Consiliul Adolescenţilor este un amplu program educativ şi de voluntariat, unic în muzeele din România, derulat de Muzeul Naţional de Artă al României pe parcursul întregului an şcolar. Şaptesprezece liceenii, selectaţi în urma unui proces de recrutare, fac parte din Consiliul Adolescenţilor în anul şcolar 2014-2015. Aceştia au ocazia să descopere lucruri inedite despre muzeu, să se implice în realizarea proiectelor dedicate adolescenţilor şi să promoveze activităţile pentru tineri desfăşurate în cadrul instituţiei.

Program 5 decembrie 2014:

Orele 10:00 – 12:30:

–                      Fishbowl Discussion pe tema “Imaginea voluntariatului în societate”

–                      Fishbowl Discussion pe tema “Voluntariatul şi valorile voluntarului”

–                      ProAction Café pe tema spiritului comunitar şi a voluntariatului în muzee

Orele 13:00 – 14:00:

–                      Sesiune de Q&A cu voluntarii muzeului

Orele 14:30 – 17:00:

–                      Fishbowl Discussion pe tema “Imaginea voluntariatului în societate”

–                      Fishbowl Discussion pe tema “Voluntariatul şi valorile voluntarului”

–                      ProAction Café pe tema spiritului comunitar şi a voluntariatului în muzee

Despre autor

avatar

Eu sunt Andra. Îmi place să descopăr locuri noi şi să le cutreier la pas. Mă scufund uneori în lectură, în căutarea unor momente de linişte care îmi încarcă bateriile. Scriu cu drag despre ceea ce mă face fericită, privind mereu la lucrurile bune din jurul meu. Iubesc ceaiul, ciocolata neagră şi oamenii zâmbitori. Pentru că şi eu sunt unul dintre ei:) Pentru mai multe pilule de optimism, încearcă şi aici www.zambetsisanatate.ro

Un comentariu

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.