Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Ziua Europeană de Comemorare a Victimelor Holocaustului Împotriva Romilor / 2 – 4 august 2019

0

Ziua Europeană de Comemorare a Victimelor Holocaustului Împotriva Romilor

-Trecut, Prezent și Viitor-

2 – 4 august 2019

Muzeul Național al Țăranului Român

Cancelaria Prim-Ministrului, cu sprijinul Agenției Naționale pentru Romi, al Departamentului de Relații Interetnice, al Centrului Național de Cultură a Romilor, al Muzeului Național al Țăranului Român, al Asociației Șukar Manuș și al Asociației Meșteșugarilor și Comercianților Tradiționali Romi, organizează un eveniment dedicat Zilei Europene de Comemorare a Victimelor Holocaustului Împotriva Romilor la București, în perioada 2 – 4 august 2019.

Avem deosebita plăcere să vă invităm la evenimentul de comemorare pentru a aduce un omagiu victimelor Holocaustului săvârșit de regimul nazist și de alte regimuri și aliați ai acestora asupra Romilor.

În noaptea de 2 spre 3 august 1944, regimul nazist a procedat la exterminarea romilor din lagărul Auschwitz și au fost uciși 2.897 de femei, bărbați și copii romi. Data de 2 august a fost proclamată de Parlamentul European drept Ziua Europeană de Comemorare a Victimelor Holocaustului împotriva Romilor.

Programul evenimentului

Vineri, 2 august

Între orele 10:00 – 11:00 va avea loc depunerea de coroane la Memorialul Victimelor Holocaustului din România (strada Ion Brezoianu, București) unde vor fi prezenți reprezentanți ai: Guvernului României – Cancelaria Prim-Ministrului, Agenției Naționale pentru Romi, Departamentului pentru Relații Interetnice, Centrului Național de Cultură a Romilor, Muzeului Național al Țăranului Român, Asociației Meșteșugarilor și Comercianților Tradiționali Romi, și ai Asociației Social Roma Şukar Manuș.

Între orele 12:00 – 14:00 se va desfășura evenimentul de Comemorare a Victimelor Holocaustului Împotriva Romilor, organizat la Muzeul Național al Țăranului Român, sala Acvariu.

 

11:30 Conferință de Presă

12:00 – 12:30           Sesiunea de deschidere:

  • Intonarea imnului național al României și a imnului Romilor;
  • Moment de reculegere;
  • Prezentarea semnificației zilei de 2 august și moderarea evenimentului, Norica Costache – consilier CNCR.

12:30 – 13:00           Alocuțiuni ale supraviețuitorilor romi.

13:00 – 14:00           Alocuțiuni ale:

  • Virgil Ștefan Nițulescu – Gazdă, Director MȚR;
  • Guvernului României – Cancelaria Prim-ministrului;
  • Agenției Naționale pentru Romi;
  • Departamentului pentru Relații Interetnice;
  • Centrului Național de Cultură a Romilor.

De asemenea, în perioada 2 – 4 august 2019, între orele 10 și 18, va avea loc în curtea Muzeului Național al Țăranului Român, un târg cu meșteri și meșteșugari romi. Argintari, căldărari, rudari, anticari și negustori vor veni cu obiecte frumos meșteșugite, numai bune de admirat și cumpărat. Nu vor lipsi bucatele specifice și portul tradițional rom.

Intrarea este liberă!

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.