Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Ziua Europeană a Muzicii Vechi sărbătorită la București / 21 Martie 2015, Biserica Anglicană

0

TO BACH OR NOT TO BACH

Ziua Europeană a Muzicii Vechi sărbătorită la București

21 Martie 2015, Biserica Anglicană, ora 19.

Melinda Beres-2

 Ziua Europeană a Muzicii Vechi este organizată în fiecare an la o dată care, pe lângă venirea primăverii, sărbătorește și nașterea a poate celui mai relevant autor al muzicii vechi: Johann Sebastian Bach (născut în data de 21 Martie 1685).

Anul acesta, Ziua Europeană a Muzicii Vechi este sărbătorită pentru prima oară în România prin “To Bach or not to Bach” – un spectacol dedicat creației camerale a lui Johann Sebastian Bach.

Organizată de Rețeaua Europeană a Muzicii Vechi (REMA), „Ziua” celebrează mai mult de un mileniu de muzică. Spectacolele au loc simultan în toată Europa, în organizarea membrilor REMA, constituindu-se în evenimentul anului în ceea ce privește promovarea patrimoniului muzical istoric în Europa. Edițiile anterioare (2013 și 2014) au avut loc cu sprijinul și sub Înaltul Patronaj al Comisarului European pentru Cultură și UNESCO. De asemenea, evenimentul a beneficiat, de la prima ediție de parteneriatul EBU (European Broadcasting Union) și al altor importante instituții europene. Acesta este și un important eveniment online, concertele fiind emise live, prin streaming de internet, ajungând astfel la o audiență mondială.

 Concertul „To Back or not to Bach” va avea loc pe 21 martie, la ora 19.00, la Biserica Anglicana din Bucureşti în organizarea Asociației ANTIQVA și a echipei Festivalului de Muzică Veche București (aflat anul acesta la a zecea ediție).

În program: Johann Sebastian Bach (1685 – 1750):

– Ricercar a 3 din „Ofranda Muzicală”, BWV 1079.

– Preludiu din Suita în do minor pentru violoncel solo, BWV 1011 (transcripție pentru viola da gamba realizată de Paolo Pandolfo).

– Sonata în re major pentru viola da gamba și clavecin obligat, BWV 1028: Adagio – Allegro – Andante – Allegro.

– Canon perpetuus super Thema Regium din „Ofranda Muzicală”, BWV 1079.

– Canon a 2 din „Ofranda Muzicală”, BWV 1079.

– Adagio din Sonata nr. 1, în sol minor pentru vioară solo, BWV 1001.

– Sonata în sol major pentru vioară și clavecin obligat, BWV 1019: Allegro – Largo – Allegro (cembalo solo) – Adagio – Allegro.

– Fuga canonica in Epidiapente, din „Ofranda Muzicală”, BWV 1079.

Interpretează:

Melinda Béres (vioară barocă),

Soma Salat-Zakárias (viola da gamba)

Raluca Enea (clavecin).

 Coperta A5 2015 180 dpi v 06

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.