Ziua Europeană a Muzicii Vechi sărbătorită la București / 21 Martie 2015, Biserica Anglicană

0

TO BACH OR NOT TO BACH

Ziua Europeană a Muzicii Vechi sărbătorită la București

21 Martie 2015, Biserica Anglicană, ora 19.

Melinda Beres-2

 Ziua Europeană a Muzicii Vechi este organizată în fiecare an la o dată care, pe lângă venirea primăverii, sărbătorește și nașterea a poate celui mai relevant autor al muzicii vechi: Johann Sebastian Bach (născut în data de 21 Martie 1685).

Anul acesta, Ziua Europeană a Muzicii Vechi este sărbătorită pentru prima oară în România prin “To Bach or not to Bach” – un spectacol dedicat creației camerale a lui Johann Sebastian Bach.

Organizată de Rețeaua Europeană a Muzicii Vechi (REMA), „Ziua” celebrează mai mult de un mileniu de muzică. Spectacolele au loc simultan în toată Europa, în organizarea membrilor REMA, constituindu-se în evenimentul anului în ceea ce privește promovarea patrimoniului muzical istoric în Europa. Edițiile anterioare (2013 și 2014) au avut loc cu sprijinul și sub Înaltul Patronaj al Comisarului European pentru Cultură și UNESCO. De asemenea, evenimentul a beneficiat, de la prima ediție de parteneriatul EBU (European Broadcasting Union) și al altor importante instituții europene. Acesta este și un important eveniment online, concertele fiind emise live, prin streaming de internet, ajungând astfel la o audiență mondială.

 Concertul „To Back or not to Bach” va avea loc pe 21 martie, la ora 19.00, la Biserica Anglicana din Bucureşti în organizarea Asociației ANTIQVA și a echipei Festivalului de Muzică Veche București (aflat anul acesta la a zecea ediție).

În program: Johann Sebastian Bach (1685 – 1750):

– Ricercar a 3 din „Ofranda Muzicală”, BWV 1079.

– Preludiu din Suita în do minor pentru violoncel solo, BWV 1011 (transcripție pentru viola da gamba realizată de Paolo Pandolfo).

– Sonata în re major pentru viola da gamba și clavecin obligat, BWV 1028: Adagio – Allegro – Andante – Allegro.

– Canon perpetuus super Thema Regium din „Ofranda Muzicală”, BWV 1079.

– Canon a 2 din „Ofranda Muzicală”, BWV 1079.

– Adagio din Sonata nr. 1, în sol minor pentru vioară solo, BWV 1001.

– Sonata în sol major pentru vioară și clavecin obligat, BWV 1019: Allegro – Largo – Allegro (cembalo solo) – Adagio – Allegro.

– Fuga canonica in Epidiapente, din „Ofranda Muzicală”, BWV 1079.

Interpretează:

Melinda Béres (vioară barocă),

Soma Salat-Zakárias (viola da gamba)

Raluca Enea (clavecin).

 Coperta A5 2015 180 dpi v 06

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

Comentează