Ziua Elevului – evenimentul în care totul este pe dos

0

Pe 6 aprilie, în cadrul programului  „Școala Altfel: Să știi mai multe, să fii mai bun!”, elevii Colegiului Național „Gheorghe Lazăr” organizează evenimentul „Ziua Elevului”, aflat deja la a cincea ediție.

Sursa: comunicat de presa organizatori.

10011314_707262115983013_794441225_n

Acesta presupune un schimb de locuri între catedrele didactice ale liceului, de la directori până la profesori, şi elevi activi și dornici de implicare. Lăzăriștii au avut ocazia de a-și depune fișele de înscriere până pe 6 martie, iar în urma unor intreviuri, din cei 100 de înscriși, au fost acceptați 60 de participanți. Aceștia își vor petrece ziua în cancelarie alături de profesorii lor, vor pune absențe și note în cataloagele special create de organizatori și vor crea un plan de lecție și le vor preda colegilor lor o lecție într-o manieră cât mai inedită. Pe lângă cei 60 de elevi-profesori, sunt implicați și cei aproximativ 1000 de lăzăriști ce vor participa la orele colegilor lor.

Avantajele acestei experienţe sunt multiple. Elevii își dezvoltă, prin intermediul orelor susținute, abilitatea de a vorbi în public și, intrând în pielea profesorului, învață mai multe despre abilitatea de a capta atenția, despre persuasiune și despre spontaneitate. Își dezvoltă spiritul organizatoric, planificând alături de profesori orele de curs. Unii dintre ei doresc să urmeze o carieră în domeniu, iar prin această activitate sunt mai aproape de împlinirea unui vis.

Organizatorii sunt elevi de clasele a XI-a și a X-a care, pentru a oferi participanților o experiență cât mai frumoasă, au învățat în timp scurt cum să evalueze CV-uri și cereri de aplicație, să încheie parteneriate cu structuri media și să atragă sponsorizări pentru a premia elevii și profesorii implicați în eveniment, au schimbat stilourile și cărțile cu aparatul foto, au învățat cum să elaboreze un orar pentru o zi de cursuri și au învățat ce înseamnă de fapt „logistica”.

Fiind o ediție festivă, cea de-a cincea a acestui proiect, organizatorii le pregătesc multe surprize participanților, deci sperăm că va fi un succes.

 Sursa: comunicat de presa organizatori. 

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

Comentează