Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Ziua Elevului – evenimentul în care totul este pe dos

0

Pe 6 aprilie, în cadrul programului  „Școala Altfel: Să știi mai multe, să fii mai bun!”, elevii Colegiului Național „Gheorghe Lazăr” organizează evenimentul „Ziua Elevului”, aflat deja la a cincea ediție.

Sursa: comunicat de presa organizatori.

10011314_707262115983013_794441225_n

Acesta presupune un schimb de locuri între catedrele didactice ale liceului, de la directori până la profesori, şi elevi activi și dornici de implicare. Lăzăriștii au avut ocazia de a-și depune fișele de înscriere până pe 6 martie, iar în urma unor intreviuri, din cei 100 de înscriși, au fost acceptați 60 de participanți. Aceștia își vor petrece ziua în cancelarie alături de profesorii lor, vor pune absențe și note în cataloagele special create de organizatori și vor crea un plan de lecție și le vor preda colegilor lor o lecție într-o manieră cât mai inedită. Pe lângă cei 60 de elevi-profesori, sunt implicați și cei aproximativ 1000 de lăzăriști ce vor participa la orele colegilor lor.

Avantajele acestei experienţe sunt multiple. Elevii își dezvoltă, prin intermediul orelor susținute, abilitatea de a vorbi în public și, intrând în pielea profesorului, învață mai multe despre abilitatea de a capta atenția, despre persuasiune și despre spontaneitate. Își dezvoltă spiritul organizatoric, planificând alături de profesori orele de curs. Unii dintre ei doresc să urmeze o carieră în domeniu, iar prin această activitate sunt mai aproape de împlinirea unui vis.

Organizatorii sunt elevi de clasele a XI-a și a X-a care, pentru a oferi participanților o experiență cât mai frumoasă, au învățat în timp scurt cum să evalueze CV-uri și cereri de aplicație, să încheie parteneriate cu structuri media și să atragă sponsorizări pentru a premia elevii și profesorii implicați în eveniment, au schimbat stilourile și cărțile cu aparatul foto, au învățat cum să elaboreze un orar pentru o zi de cursuri și au învățat ce înseamnă de fapt „logistica”.

Fiind o ediție festivă, cea de-a cincea a acestui proiect, organizatorii le pregătesc multe surprize participanților, deci sperăm că va fi un succes.

 Sursa: comunicat de presa organizatori. 

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.