Ziua Culturii Naționale la Muzeul Național de Istorie a României

0

Cu ocazia Zilei Culturii Naționale, în data de 15 ianuarie 2019, Muzeul Național de Istorie a României va fi deschis conform programului obișnuit, 09ꓽ00 – 17ꓽ00, accesul în expozițiile muzeului fiind gratuit.

În cadrul evenimentului va avea loc proiecția filmului documentar „Cartea de aur a Centenarului Marii Uniri” în intervalele orare 11ꓽ00 – 13ꓽ00 și 15ꓽ00 – 17ꓽ00. Documentarul reprezintă ecranizarea volumului omonim, editat de istoricul Bogdan Bucur, lector universitar la Facultatea de Științe Politice din cadrul SNSPA, un bestseller dedicat Centenarului Marii Uniri, publicat la Editura RAO. Filmul, regizat de Titus Scurt și produs de Centrul Multicultural București, este o realizare excepțională, care prezintă povestea Marii Uniri, cu participarea unora dintre cei mai importanți istorici români contemporani: acad. Ioan-Aurel Pop, președintele Academiei Române, acad. Răzvan Theodorescu, vicepreședintele Academiei Române, prof. univ. dr. Bogdan Murgescu, Facultatea de Istorie, Universitatea din București, conf. univ. dr. Adrian Niculescu, Facultatea de Științe Politice, SNSPA București.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine aproape 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele informații care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. 12 ani De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.